Milí moji
verní, v poslednej dobe som nemala veľa času venovať sa blogu.
Ale som tu opäť a to hneď s dvoma novinkami. Aktuálne slávim svoje malé
úspechy, ktoré prišli ani neviem odkiaľ a ako, iba to tu zrazu bolo. Pre mňa
nečakane. Nerada sa chválim a tiež nerada o sebe odhaľujem viac ako je potrebné
a tak ich spomeniem len okrajovo a preto, že si myslím, že moji fans už
asi aj majú právo vidieť trochu pod pokrievku Dora´s art-u.
Prvý, asi aj prelomový bod v existencii Dora´s art bol vtedy, keď ma milá pani redaktorka z módneho magazínu Top Fashion oslovila, aby so mnou a inými šikovnými blogermi urobila krátke interview. No pravdu vám poviem, musela som to rozdýchavať...tu nájdete náhľad príspevku.
Po druhýkrát som zostala prekvapená, keď som si v schránke našla mail od Tomáša Babinca z Foodissimo. Tomáš je veľmi šikovný a okrem svojej kulinárskej internetovej stránky sa venuje aj vydávaniu vlastného internetového časopisu Foodissimo extra magazín
.
.
.
Pre úplnosť k mojim
receptom v magazíne ešte doplním jeden nepublikovaný a to sú tekvicové
bochníčky. Sú neuveriteľne lahodné, mäkkučké ako obláčik a chutia nielen k
polievke "potia di zucca", ktorú nájdete v magazíne, ale aj samotné,
zajedané plesňovým syrom, či natreté maslom k raňajkám, ...a v neposlednom rade
nimi môžete ohúriť vašich hostí, pretože tekvičky nielenže pripomínajú, ale po
nich aj chutia.
.
a práve preň
som odhalila trochu môjho súkromia a tiež vypracovala, dúfam zaujímavé,
recepty. Prelistovať a posúdiť môžete tu
...alebo
kliknutím sem
Ingrediencie
na 12 žemličiek:
|
1. Tekvicu (nenakrájanú) upečieme pri 180-200 °C cca 30 min., necháme vychladnúť, ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme ju na hladký krém.
2. Droždie necháme napučať vo vlažnom mlieku,
v ktorom sme si predtým rozpustili 1 ČL cukru. Následne mlieko zmiešame s
múkou, pridáme tekvicový krém, maslo a zvyšný cukor a vypracujeme cesto.
Nakoniec vmiešame soľ.
3. Cesto miesime cca 10 min. až kým
nedosiahne hladkú a pevnú konzistenciu, prikryjeme utierkou a na teplom mieste
necháme kysnúť kým sa jeho objem nezdvojnásobí (asi 2 hodiny).
4. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 13
častí. Z 12 ks pripravíme bochníčky a z trinástej časti vyformujeme stopky
budúcich tekvičiek, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme
ešte 30 min. dokysnúť. Následne žemličky ostrým nožom zvislo narežeme, aby
pripomínali malé tekvičky a pečieme pri 180-200°C cca 15-20 min.
♡♡♡
Tie úspechy vám prajem, sú zaslúžené. V stredu idem na Slovensko, tak snáď ten časopis ešte budú mať... Rada si ho kúpim.
OdpovedaťOdstrániťdori, chýba koniec textu. a ja som si ich chcela dnes upiecť :-( andrea
OdpovedaťOdstrániťOlala :)
OdpovedaťOdstrániťtak to ma tesi, ked dostavas odmenu za nieco co robis na 100% a s laskou. To je presne to co chcem docielit aj ja, ale zda sa mi to ovela tazsie ako gastronomia. Vacsia vyzva ;)
Btw, nahodou nebudes niekde varit? dojdem okostovat
Marek..
Olivia, kupit sa da iba Top fashion, Foodissimo je len elektronicky.
OdpovedaťOdstrániťAnonym, dakujem za upozornenie, uz som doplnila.
Marek, varim zatial iba doma a to stale tak akosi "neisto a pokusovo". Odvahu varit pre viac ludi by som nemala, ale ked pojdes niekedy na biku na bradlo, tak sa ozvi, nieco ukuchtim ;-) Verim, ze s bicyklami je to tazsie, ten si kupis 1 - 2x za zivot, kdezto jest musis kazdy den...ale drzim palce, aby sa ti darilo!
parada, parada, parada! krasny clanocek a tie recepty...ach mnam :))) tesim sa ze si spat! :)
OdpovedaťOdstrániťDanka, v prvom rade ti mimoriadne pekne sekne, ďalej obdivujem tvoju odvahu k zmene prostredia, tuším,že to asi stojí za to :), gratulujem k spolutvorbe Foodissima a už sa teším na nové recepty!
OdpovedaťOdstrániťDori, gratulujem zo srdca! Uplne si viem rpedstavit, ako ti to srdiecko poskocilo pri najdeni si takych sprav. Prispevky su velmi pekne, a recepty ako vzdy uzasne, len tak dalej. Drzim palce na kreativneho kucharskeho ducha aj nadalej .-)
OdpovedaťOdstrániťGratulace :))) Jsi šikulka:)
OdpovedaťOdstrániťMary, dakujem ti, si zlata, ako vzdy :-)
OdpovedaťOdstrániťIvanka, dakujem za mile slova, do BA sa pravidelne vraciam za pracou, takze som nepretrhla vsetky styky a som rada, ze je to tak, inak by som sa zblaznila na mieste, kde nikoho nepoznam a hlavne kde nie je v obchode dostat nic okrem beznych zakladnych potravin. Trochu taky socik tu este maju :-)))
Tani, si velmi mila, dakujem. Je malo ludi, ktori dopraju, hlavne ak ide o tzv. "konkurenciu" preto si to velmi vazim. Ano, srdiecko mi poskocilo a hned na to prisli aj myslienky, ci na to mam a ci som na to pripravena stat si za blogom...nuz ale clovek sa asi nikdy nebude citit pripraveny :-)
Danka,gratulujem ti k opravnene ziskanym uspechom !!! a prajem mnoho dalsich :)
OdpovedaťOdstrániťVybirne Danka :) Velmi pekne, cely magazin sa mi paci.
OdpovedaťOdstrániťšikulka :) recepty sú skvelé, fotky, všetko je skvelé :)
OdpovedaťOdstrániťMartinka, ďakujem veľmi pekne! :-)
OdpovedaťOdstrániťMiška, vďaka za moju nepatrnú časť práce, ostatné je Tomášovo dielo :-)
Andrejka, díky, si zlatá! :-)
dori ďakujem za skvelé recepty, včera som robila tekvicové gnocchi a tekvicové bocníčky, boli úplne dokonalé, len farbu som nemala ani pri jednom recepte takú krásne oranžovú ako ty. nie sú tie fotky trošku "vylepšené"? :-)
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, jasné, že sú vylepšené! Ale spomínam, si, že farba bola u mojich bochníčkov krásna oranžová, pri gnocchi menej ako na foto.
OdpovedaťOdstrániťDani, vyzerajú prekrásne, určite vyskúšam, už teraz si na ne chutím :-)
OdpovedaťOdstrániťZuzka, boli take jemnucke ako oblacik a chutneeee...mnam! Daj vediet ako sa pacili :-)
OdpovedaťOdstrániť