Tieto gnocchi majú výraznú chuť práve vďaka zapracovanej slanine. Sú teda
hodnotnou alternatívou klasických tekvicových gnocchi. Práve preto si vystačia
so skromnejšou omáčkou.
Ingrediencie
pre 6 osôb:
|
1. Tekvicu uvaríme v horúcej vode. Vodu zlejeme, tekvicu necháme
vychladnúť a spolu so slaninou ju rozmixujeme.
2. Krém zmiešame s múkou, primiešame vajce, štipku soli, korenia a
strúhanú citrónovú kôru.
3. Vypracujeme
cesto, z ktorého pomocou vidličky formujeme gnocchi a tieto hádžeme do vriacej
slanej vody. Po vyplávaní na povrch necháme gnocchi ešte variť na miernom ohni
2-3 minúty a vyberieme.
4. Hotové gnocchi
polejeme maslom, v ktorom sme si dochrumkava usmažili šalviové listy, a
posypeme strúhaným parmezánom.
♡♡♡
Na dýňové gnocchi se chystám celý podzim a ne a ne se k nim dostat. Nádherná fotka
OdpovedaťOdstrániťTekvicové gnocchi som robila pred niekoľkými týždňami a boli skvostné!, so šalviovým maslom :-) Danka, opäť paráda!
OdpovedaťOdstrániťLuci, urcite sa premoz a skus, stoji to za to!!!
OdpovedaťOdstrániťZuzi, dakujem, som rada, ze zdielas moje nadsenie, ja som si tiez velmi pochutila.