piatok, 19. októbra 2012

Figové chutney s balzamikovým octom


Už aj u nás dostať čerstvé a celkom kvalitné figy :-) ani ja som neodolala a tu je výsledok.  



Na 2 poháre po 200 ml:

figy 7 ks
väčšie jablko 1 ks
balzamikový ocot 100 ml
brandy 100 ml
trstinový cukor 150 g
škorica celá 1ks
klinčeky 5 ks
kurkuma 1 ČL
sušený zázvor v prášku 1 ČL
horčičné semienka 1 ČL
soľ 1 a 1/2  ČL
l
Figy a jablká ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a spolu s ostatnými ingredienciami vložíme do hrnca. Za občasného miešania necháme zovrieť a varíme na miernom ohni cca hodinu. Horúce plníme do pohárov, zatvoríme a obrátime hore dnom. 
Figové chutney sa hodí k syru, taktiež k mäsu, najmä tomu tmavšiemu ako je divina.

2 komentáre:

  1. Andrejka, asi už nie, chcem vyskúšať z iných druhov ovocia, ale to je ešte ďaleko. U nás sa veľmi tieto sladké "doplnky" neujali a keď, tak najskôr kupovaná brusnicová... Prečo sa pýtaš?

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...