piatok 19. októbra 2012
Figové chutney s balzamikovým octom
Už aj u nás dostať čerstvé a celkom kvalitné figy :-) ani ja som neodolala a tu je výsledok.
Na 2 poháre po 200 ml:
• figy 7 ks
• väčšie jablko 1 ks
• balzamikový ocot 100 ml
• brandy 100 ml
• trstinový cukor 150 g
• škorica celá 1ks
• klinčeky 5 ks
• kurkuma 1 ČL
• sušený zázvor v prášku 1 ČL
• horčičné semienka 1 ČL
• soľ 1 a 1/2 ČL
l
Figy a jablká ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a spolu s ostatnými ingredienciami vložíme do hrnca. Za občasného miešania necháme zovrieť a varíme na miernom ohni cca hodinu. Horúce plníme do pohárov, zatvoríme a obrátime hore dnom.
Figové chutney sa hodí k syru, taktiež k mäsu, najmä tomu tmavšiemu ako je divina.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Budeš robiť opäť, Danka? :)
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, asi už nie, chcem vyskúšať z iných druhov ovocia, ale to je ešte ďaleko. U nás sa veľmi tieto sladké "doplnky" neujali a keď, tak najskôr kupovaná brusnicová... Prečo sa pýtaš?
OdpovedaťOdstrániť