pondelok, 29. októbra 2012

Pikantné cestoviny s chlebovými omrvinkami


Dnes by som Vám rada predstavila cestovinový tanier, 
1. ktorý vám nezaberie veľa času
2. ktorý je úúúúplne jednoduchý čo do obtiažnosti prípravy
3. k príprave ktorého máme potrebné suroviny väčšinou doma
4. ktorý chutí božsky! 



Poďme na to (pre 4 osoby):
množstvá sú orientačné, ja idem vždy od oka

• 
dlhé cestoviny 320g
•  čierne olivy bez kôstok 80g
•  capperi 30g
•  čerstvá feferonka 1ks
•  zopár vetvičiek petržlenu
•  cesnak 1 strúčik
•  starý chlieb alebo strúhanku (ja - strúhanku) 40g
•  olivový olej extra vergine
•  soľ
.
Dáme variť cestoviny.
Cesnak, petržlenové lístky a feferónku si nakrájame na drobnúčko, to isté, ale zvlášť urobíme s olivami a kaparami (zopár si ich môžeme odložiť na dozdobenie taniera).
Chlieb rozmrvíme na malé kúsky a na panvici so 4 PL oleja ho necháme opražiť dozlatova (ak použijeme strúhanku, tak nemrvíme, ale rovno opražíme) a odložíme ho na tanier. 
Na panvici s 3 PL oleja jemne opražíme aromatickú pikantnú zmes, pridáme olivovú zmes, necháme pár minút prechádzať chute a primiešame opražené chlebové omrvinky. 
Uvarené cestoviny scedíme a hodíme ich na panvicu k ostatným surovinám. Dobre premiešame. Podávame ihneď, horúce, taliani odporúčajú si cestoviny ešte posypať syrom pecorino.

5 komentárov:

  1. mnam mnam mnam, skvele,toto skusim! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milujem varený karfiol s maslom a opraženou strúhankou či cestoviny na sladko s opraženou strúhankou. Dori, Tvoje cestoviny musia byť fantastické :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jednoduché, rychlé a chutné, co chtít víc :) Díky za inspiraci

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mary, ano, bola to rychlomnamka.

    Zuzi, nieco na tej struhanke asi bude :-)

    Jani, niet za co, som rada, ze ocenujes :-)

    Sweet pixel blog, vdaka.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...