nedeľa 11. marca 2012

Lasagne ricotta e spinaci

Tieto sme robili dnes úplne spontánne. Rozhodli sme sa, kúpili potrebné, išli na to a podarilo sa. Je pravda, že sme recept poslovenčili, čo sa ingrediencií týka (niekedy sa to inak riešiť nedá), ale aj táto verzia bola chutná a jedlá. Originál recept je bez šunky a s pravou ricottou. 


Budeme potrebovať (cca 6-8 porcií)

lasagne 300g
špenátovú drť 400g
ricotta (ja som dala jemný tvaroh) 250g
bešamel cca 300ml - viď recept TU
plátky šunky 200g - tie nepatria do originál receptu
strúhaný parmezán 200g
muškátový orech, soľ 
trochu masla na vytretie pekáča

Pripravíme si bešamel. Špenát zmiešame s tvarohom, dochutíme soľou, muškátovým orechom a 150g parmezánu. Pekáč alebo jenskú misu vytrieme maslom a na dno dáme vrstvu bešamelu. Naň prvú vrstvu lasagní, znovu bešamel, špenát, šunku, lasagne a opakujeme dokiaľ neminieme všetky suroviny. Mne z tejto dávky vyšli 4 vrstvy. Poslednú vrstvu pokryjeme iba bešamelom a posypeme odloženými 50g parmezánu. Pečieme pri 180°C cca 30min. prikryté alobalom a potom ďalších 30 min. odokryté. Po vybratí z rúry necháme ešte 10 min. mierne vychladnúť, až potom krájame, inak sa nám budú lasagne rozpadávať. 


13 komentárov:

  1. paradny recept! ja ich robim podobne a ked sa mi chce babrat, plnim to do cannelloni.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. joj, mne už tu v prehliadači svieti Vaša brokolicová polievka a teraz toto, už sa teším kedy to vyskúšam :) vyzerajú veľmi veľmi lákavo!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no tak aspon viem,ako pripravim lasagne, ktore som si nedavno kupila po dlhej dobe :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka, aj ja som si kúpila lasagne a chystám sa ne, ešte som ich nikdy nerobila, tieto Tvoje vyzerajú super, takže sa budú robiť podľa Teba :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Luci, tak tak!!! Dobra aj tvoja volba!

    Monica, prosim nevykaj mi, citim sa staro :-))) tesim sa, ze moje recepty niekoho inspiruju :-)

    Marianka, ano, aj my!

    Mary, tesim sa, daj vediet ako dopadli!

    Andrejka, to je pocta! Som velmi rada. Snad budu chutit.

    Ban, dakujem velmi pekne!

    Matka, to je uplne jedno ako ma volas :-) mam dve mena. A dakujem za kompliment!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. a lasagne boli surove alebo predvarene? lebo pri bolognese pouzivam surove, ale pri spenatovych, ktore tiez robievam, som sa este neodvazila...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mňam, mňam, mňam. Včera som robila a boli fantastické. Síce bez bešamelu, ale ten tvaroh to zvládol aj sám. A super nápad dať tam šunku. Už som ich raz robila s lososom, ale aj šunka sa ujala. Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Janka, tak to som velmi rada, ze si vyskusala a dokonca aj chutilo! Vidis, ja som zasa nevedela, ze to ide aj bez besamelu :-) dakujem za feedback! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...