Kto sa minimálne pohybuje po slovenskej food bloggerskej scéne, určite pozná Luciu, ktorá rada varí :-) A ja som mala nedávno na food bloggers session možnosť spoznať ju aj osobne. Musím povedať, že okrem toho, čo som už vedela (že je veľmi pekná), som zistila, že je aj milá, inteligentná, veselá, super vtipná, a tak správne strelená!
Luciin blog už dlhšie sledujem a už pri veľmi veľa jej receptoch som si povedala:"tak toto musím vyskúšať". Určite máte rovnaké alebo podobné metódy ako ja a teda, že si kopčíte buď celé recepty aj s odkazmi alebo len linky na recepty, ktoré pred smrťou určite musíte vyskúšať (pri mojom archíve tipujem svoju smrť tak najskôr o 200 rokov). Od Lucie ich tam mám už niekoľko a konečne som sa dopracovala k prvej realizácii. A ako to dopadlo? Posúďte sami!
Ak by vás náhodou tento príspevok taktiež inšpiroval ku kulinárskej kreativite, pracovný postup nájdete tu. Ručím vám, že určite NEOBANUJETE!
naadherna fotka,Danka!!a ohladom tvojich slov na Lucku,uuuuplne suhlasim:)myslim,ze svojou charizmou uchvatila kazdeho:)
OdpovedaťOdstrániťkrasna fotka, na tento kolacik sa chystam aj ja, ale tiez mam problem, pri mojom zozname na vyskusanie, neviem kedy sa k nemu dostanem...ale raz urcite, lebo jablcka a marcipan je skvela kombinacia!!!
OdpovedaťOdstrániťveru veru, krasne krasny kolac, hmmm a ta chut musi byt fakt dokonala! :)
OdpovedaťOdstrániťMňam, to vyzerá fantasticky, to musím skúsiť :-) A fotka zasa paráda...
OdpovedaťOdstrániťMartinka, ďakujem veľmi pekne a som rada, že zdieľaš môj názor, myslím, že Lucka si získala každého :-)
OdpovedaťOdstrániťMarianka, určite stojí za vyskúšanie. A odporúčam, dať naozaj kyslé jablká, bo moje neboli až také kyslé a aj keď som dala šťavu z celého citróna namiesto predpísaného množstva, s marcipánom to bolo pre mojho chlapa dosť sladké (mne chutil aj tak). Zavisi, kto ma ake chute...A este si davaj pozor na jablka, radsej ich osup viac, lebo pri vareni by sa ti nejake mohli "stratit" (su strasne dobre!!!).
Mary, dakujem, u mna to bolo po 1.x, co som skusala kolac s marcipanom a urcite sa k nemu budem vracat castejsie a to, ze tam siel dzem bolo tiez nieco malo bezne.
Zuzi, dakujem velmi pekne za pochvalu! A ked vyskusas, daj vediet ako chutil tebe.
Danka, krasna fotecka. A s tym archivom je to u mna obdobne. Takze hovoris , ze az o 200 rokov? Nooo, nie zla vizia do buducna:)
OdpovedaťOdstrániťJaaaj Danka, dakujem za komplimenty az sa cervenam:-))ani si to nezasluzim. Tesim sa, ze si vyskusala a podelila si sa o krasne foto!! Aj mriezku mas paradnu navrchu!
OdpovedaťOdstrániťMartinka, dakujeem, ani neviem cim som si to zasluzila:-)
Krasa!!
OdpovedaťOdstrániťKrasna fotka a iste aj skvely kolacik, Luci necervenaj sa , sak je to fakt }
OdpovedaťOdstrániťAdka, dakujem, no 200 rokov a ako sa poznam, nebudem mat cas ani potom zomriet :-)
OdpovedaťOdstrániťAaale Luci, nebud prehnane skromna! Ja nerozdavam nikdy lacne chvaly, takze to ber vazne! ;-) nieco na tom predsa bude :-), ked to tolko ludi potvrdilo!
A mriezka bola LTT, ale vysla skoro presne! Aj ked zo sulkov a nie z obdlznikov (u priatela nemam valcek).
Miska, dakujem ti!
Mati, dakujem aj tebe za kompliment, a ano, kolacik bol skvely!
Aj ja ju poznám, aj ja ju poznám ;)) krásne sa Ti vydaril koláčik, Danka :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Andrejka! :-)
OdpovedaťOdstrániťTento koláč ma dostal...musím ho čo najskôr spraviť :-) Krásne foto.
OdpovedaťOdstrániťTatjana, urcite skus, bol mnam mnam. A jablkove su vzdy dobre. Daj vediet, ci sa pacil.
OdpovedaťOdstrániťOch krásna fotka a koláčik musí byť výýborný...určite čoskoro vyskúšam :)
OdpovedaťOdstrániťNo mňam, ide sezóna jabĺk, tak ho po toľkých chválach vyskúša a mimochodom, aj ja ju poznám :-)
OdpovedaťOdstrániťNatali, až teraz som si všimla tvoj komentár :-) ďakujem ze komentárik.
OdpovedaťOdstrániťRado, no tak potom vieš aká je to šarmantná dáma. A tento koláčik sa naozaj oplatí!