Doteraz som o tekvici, jej úžasnej chuti a všestrannom použití iba čítala
na vašich blogoch až pokým som si jednu utešenú menšiu minule v obchode
nekúpila. Doma som ju odložila, kochala sa pohľadom a rozmýšľala nad jej
transformáciou na niečo chutné.
Začala som
zhromažďovať nápady, ktoré sa vykryštalizovali do nasledovného receptu.
Ešte predtým,
než prejdem k samotnému postupu, musím popísať moju story s mäsom. Keďže ja ho
veľmi nejedávam, nie som v jeho príprave veľmi zbehlá. Priateľ mi však pri reči
o tekvici a o tom, ako mu niečo dobré z nej uvarím, pripomenul, že inak
existuje aj mäso. A tak som kúpila hovädzie zadné. Čo som ale netušila bolo, že
hovädzina sa varí 3 hodiny. A tak aj bolo! Preto odporúčam pre tento recept
použiť akékoľvek iné, ako hovädzie. Aj keď recept nebol vôbec zlý :-)
Pre 4
osoby potrebujeme:
|
1. Mäso, zemiaky, tekvicu nakrájame na
kocky, cibuľu nadrobno, mrkvu na kolieska, zeler na polmesiačiky.
2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso
poprášené hladkou múkou. (Je dôležité, aby sme v hrnci mali veľa oleja, inak
nám mäso bude prihárať). Prilejeme 1dcl vína a keď sa vyparí, zalejeme zmes
vývarom, osolíme a okoreníme. Varíme takmer do zmäknutia mäsa. (Ja cca 2,5
hodiny.)
3. Následne pridáme mrkvu so zelerom, tekvicu
a zemiaky a varíme do ich zmäknutia, zároveň sa tak dovarí aj mäso.
4. Zajedáme s chlebíkom alebo papáme len
tak.
5. Recept môžeme vylepšiť tak, že budeme
mäso podávať vo vydlabanej tekvici, ktorú sme si predtým upiekli. (Na
mojom obrázku je surová). Inak chutnali ste niekedy surovú tekvicu? Je dobrá,
že?
Ďalšie
tekvicové dielko zajtra. Prezradím len, že bude sladké a voňavé ;-)
♡♡♡
Ja mam vzdy taku chut na nieco tekvicove ked vidim tie super tekvicove recepty! Aj tento tvoj Danka by som si hned dala:-) kraaasna fotka, skoda, ze iba jedna!
OdpovedaťOdstrániťLuci, dakujem :-) si zlata. Fotiek mam viac, ale su viac-menej podobne. Neboj, coskoro bude este jedna tekvicova fotocka :-)
OdpovedaťOdstrániťNaozaj nádherná fotka - krásne servírovanie :) a s tým mäsom..oplatí sa 3 hodiny čakať, ja hovädzie ľúbim ;)
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, dakujem velmi pekne za pochvalu, vazim si to. A aj ja som sa rozhodla, ze sa k hovadzinke vratim, zachutila mi tiez :-)
OdpovedaťOdstrániťnadherne dekorovana foto, vyborne papanie - hovadzie, mnam..Dorka, v tlakovom hrnci by si usetrila cas na jeho pripravu :)
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, dakujem! A ano, mas pravdu, ale nemam tlakovy... :-( este vela uzitocnych veci mi v kuchyni chyba...ale dufam, ze casom sa to zmeni :-)
OdpovedaťOdstrániťurcite ano :) stale sa chodim na tuto tvoju tekvicu pozerat, taka je krasna!
OdpovedaťOdstrániťved mozno bude Jezisko stedry ku mne, ved som tento rok poctivo varila, piekla :-)))
OdpovedaťOdstrániťsom rada, ze sa ti tekvicka paci Andrejka :-) priroda je vzdy najkrajsi a najvdacnejsi objekt.
naaadherna fotka,danka:)
OdpovedaťOdstrániťDanka:)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Martinka! (d alebo D, to je jedno, ide o kontext)
OdpovedaťOdstrániť