Tento rok som po prvýkrát našla na Slovensku semienko rucoly. Samozrejme som ho v obchode nenechala. Kúpila, zasadila, polievala, sledovala a teraz nestačím zbierať. Čo s ňou? Pesto di rucola!
Množstvá jednotlivých surovín vám nenapíšem, lebo ich neviem, ale s ingredienciami sa rada podelím :-)
V zásade moja rada pre prípravu pesta di rucola je koštovať, dokladať, mixovať a koštovať.
• listy rucoly
• lístky bazalky
• parmezán
• vlašské orechy
• cesnak
• soľ
• olivový olej extra vergine
Všetky suroviny spolu rozmixujeme, ak pripravujete menšie množstvo, vystačíte si aj s mažiarikom.
Lístky bazalky naozaj odporúčam, krásne zjemnia chuť, bez nich je pesto také...ostré.
Pesto môžeme použiť ako omáčku k cestovinám, nátierku na bruschettu, niekedy sa dáva klasické pesto na pizzu, tak prečo nie aj pesto di rucola? Jeden recept na cestoviny s rucolovým pestom nájdete aj tu.
PS: Ak by ste niekto mali cestu okolo Brezovej, kľudne sa zastavte, rucoly je ešte habadej!
Nepochybujem, ze dobre pesto. A zasa velmi pekna fotka.
OdpovedaťOdstrániťMiska ma predbehla s prvou myslienkou, co ma napadla: aka pekna fotka :-) aj pesto je velmi dobreee, skusala si aj s baby zemiakmi na studeno ako salat (plus ostatne ingrediencie)? tiez mnam :-) Budem si musiet aj ja nejake zase urobit.
OdpovedaťOdstrániťDani, pesto je tusim v tychto horucich dnoch aj velmi chutna alternativa lahkeho obedu. Mnam, s cestovinkami a krevetkami, mnam:-))
OdpovedaťOdstrániť...trošku z ruky :o)))...obľúbili sme si ju nasekanú do uvarenej ryže. Pesto vyzkúšam...fotka je úžasná :o)
OdpovedaťOdstrániťTo je super inšpirácia, rukolu mam strašne rada a teraz už viem aj ako ju širšie použiť ako len do šalátu :-)) ďakujem, Mery.
OdpovedaťOdstrániťMiška, ďakujem veľmi pekne! :-)
OdpovedaťOdstrániťTáni, ďakujem moc, tvoju verziu niekedy musím vyskúšať :-)
Luci, áno, presne tak ;-)
Aranel, ďakujem ti za komentár aj pochvalu, s ryžou som ešte neskúšala :-)
Mery, ja ďakujem tebe za komentárik a som rada, že som mohla inšpirovať :-)