No čo Vám poviem. Ten môj je poľovník. Ale tým to nekončí. Jeho otec je predseda poľovného zväzu a brat tiež ďaleko neskončil. Takže rodinné oslavy sa vždy nesú v duchu diviny. Srnec, jeleň, bažant, diviak a tak. Dačo sa ujde aj nám, za čo sme veľmi vďační (pre mňa je to niečo úplne nové!!!) a mne sa hneď točia kolieska na plné obrátky, keď rozmýšľam čo s výslužkou...(no len si predstavte mňa zeleninovú ako si musím poradiť s mäsom a ešte takým echt!)
Dnes
prinášam prvý z mojej novozaloženej kategórie receptov "Divina". A už
sa teším na experimentovanie vo sfére pre mňa novej a neprebádanej.
Minule som dokonca mala tú česť sa zúčastniť jednej z poľovačiek na bažantov ako honelníčka (honelníci sú tí, čo poháňajú zver pred sebou strelcom pod paľbu). Prišli sme veľmi unavení, vymrznutí, ale povedali sme si, že to určite stálo za to :-) Dokonca som za fotodokumentáciu a za titul najkrajšia honelníčka (iná tam nebola:-) dostala bažanta!
Ako prvú teda predstavujem lahodnú bažantiu polievku, ktorú sme si vychutnali v rámci Silvestrovskej večere.
Recept je veľmi jednoduchý. V podstate nie je čo pokaziť. Príprava je rovnaká ako pri kuracom vývare.
Na 2 litre polievky:
• bažantí trup a krídla z 1 bažanta
• mrkva 2ks
• petržlen 1ks
• cibuľa 1ks
• čierne korenie vcelku
• soľ
Chrbty zalejeme 2 l vody, pridáme mrkvu, petržlen, cibuľu, korenie, osolíme a dáme variť až do zmäknutia mäsa. Halušky pripravíme podľa tohto receptu.
Polievočka bola výborná!
A ešte pripájam zopár záberov z môjho poľovného zážitku.
Vyrážame
A ešte pripájam zopár záberov z môjho poľovného zážitku.
Prezenčka
Nepostrádateľná pomocníčka
Vyrážame
Wáááw Dani, to by som chcela ochutnať.páčia sa mi recepty z diviny, ale ja ju nemusím, neviem prečo , ale divina mi dosť smrdí, čo je iste škoda preškoda
OdpovedaťOdstrániťjéé Dani, ten Rado to je moj muž a bol prihlásený na googli ked som to písala
OdpovedaťOdstrániťskvelé fotky, Danka:)) a čistá závisť, diviva je naj! :)
OdpovedaťOdstrániťMata, sak som sa aj cudovala co za neznameho ctitela mi to pise :-)))
OdpovedaťOdstrániťAj ja som si myslela, ze smrdi, lebo taku som si ju z minulosti pamatala, ale zavisi od toho, co robis, ako to pripravis a neviem, mozno aj od toho ako je to stare. Mne doteraz nechutil iba gulas, ostatne bolo chutne.
Andrejka, dakujem, sak niekedy nas pridi pozriet do Brezovej pod Bradlom, pripravime vam nieco divoke ;-)
polievocka vyzera velmo chutne,Danka:)ja s divinou moc skusenosti nemam,tak sa budem aspon ocami sytit u teba:)
OdpovedaťOdstrániťMaťka, ani ja, idem sa učiť, ale mám dobré zázemie a radcov, takže sa neobávam. A možno sa ti niekedy dostane do rúk niečo z lesa, tak aspoň budeš mať inšpiráciu :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Amelie :-)
OdpovedaťOdstrániťKrásné fotky, které přesně vystihují loveckou atmosféru :-)Zvěřinu mám velmi ráda a polévka vypadá skvěle!
OdpovedaťOdstrániťP. :-)
Hm, divinu ja nemusím. Ale fotky sú zaujímavé a ... fakt báječné !
OdpovedaťOdstrániťPapaja dakujem, tesim sa z tvojich milych slovicok.
OdpovedaťOdstrániťKristinka, aj ja som si myslela, ze nemusim, nemala som dobre spomienky na tu chut...ale zahadne mi doteraz skoro vzdy vsetko chutilo!