Nasleduje druhý recept z mojej novej knihy Asijská kuchařka. Nebudem uvádzať množstvá, nakoľko mne sa zdali tie uvedené v pôvodnom recepte trochu neprimerané a musela som ich upraviť podľa seba, preto ponechám na vás ako ich zvolíte podľa vlastnej chuti.
• bravčové mäso nakrájané na kúsky
• čerstvý strúhaný zázvor
• pretlačený cesnak
• rybia omáčka
• soľ
• korenie
• olej na praženie
Ja som ešte pridala:
• med
• sójová omáčka
• worchestrová omáčka
Zo všetkých uvedených surovín, okrem mäsa a oleja, vymiešame marinádu, do ktorej ponoríme mäso a uložíme ho na hodinu do chladničky. Vyprážame na troche oleja (mäso pustí trochu svojej šťavy, ktorá bude stačiť na to, aby sa nepripálilo) alebo môžeme tiež nastoknúť na špízy a ugrilovať.
Podávame s ryžou alebo s ryžovými rezancami a vietnamským dipom.
Vietnamský dip
• rybia omáčka 2PL
• studená voda 2PL
• lístky čerstvého koriandra nakrájané nadrobno 2PL
• mleté čili 1ČL
• hnedý cukor 1ČL
Ja som to všetko vymiešala ešte v 100g kyslej smotany a mäso ňou poliala.
Ešte dodám, že pre mňa osobne bola chuť zázvoru v mäse niečím veľmi zvláštnym (popravde je pre mňa jeho chuť všade zvláštna, nakoľko sa momentálne ešte snažím naučiť ho mať rada), ale som si istá, že tomu, kto ho obľubuje bude takto pripravené mäso chutiť. Že Nika? :-)
mnaaaam, Dori, hned by som to zbodla :)
OdpovedaťOdstrániťmnaaaam,veru mnaaaam, aj ja by som si dala! :)
OdpovedaťOdstrániťDievšatá, tak som vás snáď inšpirovala :-)
OdpovedaťOdstrániť