nedeľa 15. januára 2012

Vietnamské bravčové kúsky

Nasleduje druhý recept z mojej novej knihy Asijská kuchařka. Nebudem uvádzať množstvá, nakoľko mne sa zdali tie uvedené v pôvodnom recepte trochu neprimerané a musela som ich upraviť podľa seba, preto ponechám na vás ako ich zvolíte podľa vlastnej chuti.  


bravčové mäso nakrájané na kúsky
čerstvý strúhaný zázvor 
pretlačený cesnak
rybia omáčka
soľ
korenie
olej na praženie

Ja som ešte pridala:
med
sójová omáčka
worchestrová omáčka

Zo všetkých uvedených surovín, okrem mäsa a oleja, vymiešame marinádu, do ktorej ponoríme mäso a uložíme ho na hodinu do chladničky. Vyprážame na troche oleja (mäso pustí trochu svojej šťavy, ktorá bude stačiť na to, aby sa nepripálilo) alebo môžeme tiež nastoknúť na špízy a ugrilovať. 
Podávame s ryžou alebo s ryžovými rezancami a vietnamským dipom.

Vietnamský dip

rybia omáčka 2PL
studená voda 2PL
lístky čerstvého koriandra nakrájané nadrobno 2PL
mleté čili 1ČL
hnedý cukor 1ČL
 Ja som to všetko vymiešala ešte v 100g kyslej smotany a mäso ňou poliala.

Ešte dodám, že pre mňa osobne bola chuť zázvoru v mäse niečím veľmi zvláštnym (popravde je pre mňa jeho chuť všade zvláštna, nakoľko sa momentálne ešte snažím naučiť ho mať rada), ale som si istá, že tomu, kto ho obľubuje bude takto pripravené mäso chutiť. Že Nika? :-)


3 komentáre:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...