štvrtok, 28. júna 2012

Farfalle con zucchine e ricotta

Tento recept som odkukala z časopisu Sale & Pepe (8/2009), ktorý mi podarovala bývalá kolegyňa Ivanka. Je to taká jednoduchá letná talianska klasika. Dobrú chuť! :-)


Pre 2 osoby:

farfalle 180g
cuketa 1 ks
ricotta 70g (ja klasický hrudkovitý tvaroh, iný som nezohnala) 
strúhaný parmezán alebo hoblinky 20g
cesnak 1 strúčik
pár lístkov bazalky
biely ocot 1PL
aceto balsamico 1PL
extra panenský olivový olej 2PL
olej
soľ, korenie

Olej rozpálime na panvici. Cuketu nakrájame na kolieska a hodíme na olej, osolíme, okoreníme, pridáme biely ocot a necháme ho vypariť sa.  Cuketu stiahneme, keď chytí mierne zlatú farbu.
Uvarené farfalle scedíme a pokvapkáme ich zálievkou, ktorú sme si pripravili z aceto balsamico, extra panenského olivového oleja, štipky soli a korenia, pridáme ricottu a cuketu, nakoniec primiešame parmezán a posekané lístky bazalky.

5 komentárov:

  1. keby len fotka, prisla som sice za pocitac najedena, ale ked vidim moju oblubenu kombinaciu na tej fotke .-) tak by som nevahala.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělé, také patří mezi mé oblíbené...:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miška, ďakujem pekne :-)

    Táni, ďakujem za pochvalu, teším sa! :-)

    Zuzka :-))) díky moc!

    Soni, čo dodať, tak aspoň som vám pripomenula osvedčený recept ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...