Tento recept som odkukala z časopisu Sale & Pepe (8/2009), ktorý mi podarovala bývalá kolegyňa Ivanka. Je to taká jednoduchá letná talianska klasika. Dobrú chuť! :-)
Pre 2 osoby:
• farfalle 180g
• cuketa 1 ks
• ricotta 70g (ja klasický hrudkovitý tvaroh, iný som nezohnala)
• strúhaný parmezán alebo hoblinky 20g
• cesnak 1 strúčik
• pár lístkov bazalky
• biely ocot 1PL
• aceto balsamico 1PL
• extra panenský olivový olej 2PL
• olej
• soľ, korenie
Olej rozpálime na panvici. Cuketu nakrájame na kolieska a hodíme na olej, osolíme, okoreníme, pridáme biely ocot a necháme ho vypariť sa. Cuketu stiahneme, keď chytí mierne zlatú farbu.
Uvarené farfalle scedíme a pokvapkáme ich zálievkou, ktorú sme si pripravili z aceto balsamico, extra panenského olivového oleja, štipky soli a korenia, pridáme ricottu a cuketu, nakoniec primiešame parmezán a posekané lístky bazalky.
Paradne a velmi sa mi paci fotka.
OdpovedaťOdstrániťkeby len fotka, prisla som sice za pocitac najedena, ale ked vidim moju oblubenu kombinaciu na tej fotke .-) tak by som nevahala.
OdpovedaťOdstrániťJa sa pridávam k Táničke :-)))
OdpovedaťOdstrániťSkvělé, také patří mezi mé oblíbené...:))
OdpovedaťOdstrániťMiška, ďakujem pekne :-)
OdpovedaťOdstrániťTáni, ďakujem za pochvalu, teším sa! :-)
Zuzka :-))) díky moc!
Soni, čo dodať, tak aspoň som vám pripomenula osvedčený recept ;-)