Doma sme mali zbytky karfiolu a brokolice. Starú klasiku - vyprážaný karfiol sme už mali a tak som špekulovala ako tieto zeleniny spojiť do niečoho dobrého. Napadlo mi urobiť túto slanú tortu.
Na 1 tortovú formy o priemere 25 cm potrebujeme:
• lístkové cesto 1 bal.
• brokolica cca 1/3
• karfiol cca 1/3
• väčšia mrkva 1ks
• vajíčko 3ks
• kyslá smotana 1 kelímok
• biely jogurt 150g
• hladká múka 3PL
• soľ, korenie, čerstvé lístky bazalky
...a dnes by som pridala ešte aj kocky šunky a strúhaný syr
Mrkvu nakrájame na kolieska a spolu s malými ružičkami karfiolu dáme variť do osolenej vody. Po 5 min. vretia pridáme ružičky brokolice a varíme ďalších 5 min.
Rúru si predhrejeme na 180°C.
Smotanu, jogurt, múku, vajíčka a koreniny zmiešame.
Cesto rozvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu (ja mám teflón, takže som nevytierala, inak vytrieme maslom).
Zeleninu scedíme a rozmiestnime na cesto. Zalejeme smotanovou zmesou a dáme piecť na 180 C na 45 min.
S týmito surovinami môžeme taktiež upiecť roládu. Stačí ak cesto po rozvaľkaní pokryjeme zeleninou a omáčkou a zavinieme.
Mňam, mňam, mňam. Vyzerá krásne, letne a určite je aj chuťovo výborný zeleninový :-)
OdpovedaťOdstrániťPresne dievcata, mnam mnam, tieto zapekance mam strasne rada, hlavne ked je vela zeleniny, a viem si to predstavit aj s cestom na quiche .-)
OdpovedaťOdstrániťZuzka, ďakujem za pochvalu, mne veľmi chutil, chlapi, ktorí sú na mäso ho však až tak neocenili :-)
OdpovedaťOdstrániťTani, vitaj na mojom blogu :-) ja tiež ľúbim zapekanú zeleninu na rôzne spôsoby, toto máme spoločné. A tvoja rada určite stojí za vyskúšanie.
Dori, tak toto poznam :-D ked som robila zapekane zemiaky s cukinou na styl francuzakou, musela som rozdat susede, kde sa pooblizovali s radostou, nasim tam chybalo maso .-DD
OdpovedaťOdstrániťa dakujem za privitanie!