utorok, 16. októbra 2012

Risotto ai fichi e gorgonzola (Risotto s figami a gorgonzolou)

 
     Jednoduchý a chutný recept v prípade, ak zoženiete figy, čo už dnes nie je až taký problém ani na slovenskom trhu.

Ingrediencie pre 4 osoby:

• 240 g ryže na risotto
• 6 zrelých fíg
• 50 g masla
• 2 dcl suchého bieleho vína
• ½  cibule
• 1 l zeleninového vývaru
• 100 g gorgonzoly
• 100 g struháného parmezánu
• soľ
• korenie


     Na polovici masla si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu a pár sekúnd ju dosklovita pražíme na tuku. Prilejeme biele víno a necháme vypariť alkohol. Zalejeme horúcim vývarom tak, aby bola ryža pod hladinou. Priebežne podľa potreby stále dolievame vývar. Medzitým si ošúpeme figy a nakrájame ich na kocky, jednu si odložíme na dekorovanie tanierov. V polovici varenia ryže (cca po 10 min.) do nej primiešame nakrájané figy a pokračujeme vo varení. Keď je ryža hotová, stiahneme ju z ohňa a primiešame zvyšné maslo, gorgonzolu a parmezán. Risottu dáme ešte pár minút, aby sa v ňom gorgonzola pôsobením tepla dokonale rozpustila. Hotové risotto podávame dozdobené kúskami fíg, prípadne posypané korením. 

2 komentáre:

  1. mnam Danka, ake chute si mi narobila :) toto urcite vyskusam :) este raz mnaaaaaaaaaaaam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :-) tesim sa, ze som ti brnkla na strunu Lubi :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...