utorok, 16. októbra 2012

Hroznová torta s vínom a príchuťou citrusov

     
     Torta s omamnou vôňou a výnimočnou chuťou vďaka prítomnosti citrusov a dezertného vína. Ideálny jesenný recept z darov tohto ročného obdobia. Nezáleží na tom, či zvolíte biele alebo tmavé hrozno, dôležité je, aby malo intenzívnu chuť!




Ingrediencie na formu s priemerom 25 cm:

• 225 ml sladkého dezertného vína
• 170 g trstinového cukru
• 100 g zmäknutého masla
• 3 vajcia
• strúhaná kôra z 1 biocitróna a z 1 biopomaranča
• 225 g hladkej múky + na vysypanie formy
• ½ prášku do pečiva
• 200 g hroznových bobuliek alebo podľa chuti aj viac
• 1 vanilkový cukor

Víno dáme variť, necháme zovrieť a ďalej udržiavame na miernom plameni až kým sa nezredukuje na 85 ml. Necháme vychladnúť.
Formu na tortu (najlepšie otvárateľnú) potrieme olejom a vysypeme trochou múky.
Maslo a cukor spolu vyšľaháme do homogénnej krémovej hmoty, po jednom k nej zašľaháme vajcia a kôru z citrusov. Ďalej vmiešavame po tretinách víno striedajúc ho s múkou zmiešanou s práškom do pečiva až kým obe suroviny neminieme.
Takto pripravenú hmotu vlejeme do tortovej formy, vysypeme hroznom a posypeme vanilkovým cukrom. Pečieme 35-40 min. pri 180 °C. Tortu vyberieme, keď nám ponorená slamka vyjde z cesta suchá. 


4 komentáre:

  1. Tak pokus číslo tři o napsání komentáře, nějak to blbne:( Moooc krásné a naprosto dokonalé fotky, jsou úúžasné a koláč samozřejmě také,ale ty fotky best of!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem ti velmi pekne Januska, aj za to, ze si to nevzdala a komentar napisala aj po tretikrat aj za krasnu pochvalu, vazim si!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi krásne fotografie!!! Aj hroznový koláč samozrejme :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...