piatok, 20. novembra 2015

Zeleninové soté s kokosovým mliekom

 
      Tento recept som pripravila už dávnejšie, ale myslím, že si na ňom môžeme pochutiť aj v tomto období. Chutná, ľahká, jednoduchá rýchlovka, také recepty mám rada. Skúste!

 

 
Pre 4 osoby potrebujeme:

  • cibuľa 1ks
  • červená paprika 3 ks
  • hrsť húb sušených alebo čerstvých
  • paradajkový pretlak 200g
  • grappa (alebo pálenka) 3PL
  • feferónka 1/2
  • výdatné korenie Sonnentor ½ ČL
  • sušené paradajky 10 ks
  • vývar zeleninový 3 dcl - možno nahradiť horúcou vodou
  • kokosové mlieko z konzervy 15 PL
  • olej olivový alebo kokosový 2PL
  • soľ štipku
  • príloha - ryža


 
- Nadrobno nakrájanú cibuľu hodíme na olej olivový alebo kokosový, osolíme a pražíme do zlatista. Prihodíme čerstvé alebo vopred namočené sušené huby a na pásiky nakrájanú papriku. Prilejeme grappu a necháme ju odpariť.

- Pridáme pretlak, premiešame, necháme pár minút bublať. Nakoniec pridáme vývar, sušené paradajky, rozdrobenú feferónku a výdatné korenie, pridáme kokosové mlieko, dusíme 10 min. Podávame s ryžou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...