piatok 22. júna 2012

Teraz ľúbime túto - Zeleninková polievka s brokoličkou

Ja viem, nie je to žiaden prevratný recept, len som minule nevedela čo uvariť a mali sme doma len tieto suroviny. A tak sa nám zapáčila, že sme ju odvtedy robili už ďalšie dva razy.



Na veľký hrniec tejto rýchlej polievky potrebujeme (asi 6 porcií):
 • brokoličku cca 1/2 ks
 • zemiačiky 2ks
 • mrkvičku 1ks
 • cibuľu 1/4 ks
 • zeleninový bujón 2ks
 • maslo na opraženie cibuľky

Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme speniť na rozpálenom masle, pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska. Chvíľu miešame (asi 2 min.) a zalejeme asi 3 dcl horúcej vody. Po cca 10 min. pridáme zemiaky nakrájané na kocky, doplníme vodu a vhodíme bujón. Po ďalších cca 7 min. prisypeme brokolicu (ak máme aj brokolicové nožičky, tieto dáme variť ešte so zemiakmi, dlhšie im to trvá). Tesne pred dovarením zeleniny, doplníme ďalšou horúcou vodou podľa toho, či chceme polievku bohatšiu na zeleninku alebo redšiu a vhodíme druhý bujón. Povaríme ešte asi 2 min. Hotovo. Kto chce, môže si polievku urobiť aj s cestovinkou alebo haluškami. 
Časy vhadzovania zeleninky uvádzam orientačne. Treba ochutnávať a zariadiť sa podľa toho.


7 komentárov:

  1. Dora, túto polievku varíme tiež. Osobne mám radšej takéto recepty, než prevratné experimenty.
    P.S. : kde si sa túlala? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nie je tej zaleniny na 8-10 porcii trochu malo? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výborná jednoduchá polévka s brokolicí,krásný hrníček a foto,:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krasna foto,a zeleninova polievka proste musi byt :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Marecka, tulala som sa trochu veru, ale uz som sa dotulala. To som rada, ze som niekomu ulahodila, lebo ked vidim tie sofistikovane recepty na inych blogoch, mam zo svojej jednoduchosti zmiesane pocity :-)

    Veja, tak som ratala kolko porcii nam vyslo a bolo to slabych 8. Opravujem text, dakujem za informaciu.

    Soni, dakujem moc moc :-)

    Martinka, dakujem, snazim sa, aj ked to nikdy nie je to co by som chcela. A ano, zeleninka robi dobre letnej postave ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani, prosím, nerob nič so svojimi príspevkami, a ani receptami či výtvormi, ktoré na svoj blog vešiaš. Sú perfektné, voňajú láskou a tradíciou i hodnotami. Niet nad jednoduché riešenia. Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása. Taliani a ich kuchyňa to pochopili – tie najviac jednoduché a najobyčajnejšie recepty sú vždy najchutnejšie. Takže neváhaj a pekne pokračuj.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Katka, tak toto je asi najkrajší odkaz na mojom blogu aký som tu kedy mala! Ďakujem ti zaň, veľmi ma potešil a aj trošku dojal.
    Niekedy mám fakt dilemu, či publikovať alebo nie, bo moje recepty nie sú asi až tak sofistikované...ale beriem to, že je to môj receptár a vešiam to sem hlavne preto, aby som si mala z čoho čerpať, keď treba narýchlo niečo vymyslieť. Inak talianska kuchyňa sa mi práve pre tú jednoduchosť a rýchlosť prípravy veľmi páči a vyhovuje mi. Častokrát sú moji papkáči prekvapení ako jedlo chutí a pritom zoznam ingrediencií pozostáva možno z 3-4 surovín. Je to tak ako píšeš, v jednoduchosti je krása.
    Ďakujem aj za povzbudenie! Budem teda pokračovať ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...