streda, 19. júna 2013

Olivovo-kuracie špízy s pistáciami


     Druhým zo štyroch receptov pre časopis Emma boli tieto chutné špízy. Je to naozaj delikátna chuťovečka, aj keď nevýhodou bolo, že tie pistácie z nich dosť padali :-( Ak by vás však zvádzalo nahradiť ich niečim iným, nerobte to! Práve ony dodávajú špízikom neopakovateľnú chuť! Tak do toho!

Olivovo-kuracie špízy s pistáciami
Foto: Laura Witteková

Pre 4 osoby si pripravíme:
  • kuracie prsia 600g
  • vajcia 2 ks
  • čierne olívy bez kôstky 100g
  • mladá cibuľka 1ks
  • strúhaný syr pecorino stagionato 100g
  • nátierkový syr 100g 
  • pistácie 150g
  • morská soľ

- Mäso nakrájame na kocky a spolu s vajíčkami, pecorinom a soľou rozmixujeme. Pridáme cibuľku a olivy a pokračujeme v mixovaní až kým nedosiahneme homogénnu konzistenciu. 

- Mokrými rukami formujeme guľôčky veľkosti orecha a varíme nad parou 15 minút. 

- Guľky necháme vychladnúť a potom ich celé pokryjeme nátierkovým syrom. Obalíme v nasekaných pistáciách a napichujeme na špízy. Podávame s olivami a šalátom. 


Olivovo-kuracie špízy s pistáciami
Foto: Laura Witteková

3 komentáre:

  1. Dal by sa ten syr pecorino niečím nahradiť, resp. kde ho zoženiem?
    Ďakujem...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pecorino je ovci syr a konzistenciou je ako trochu tvrdsi eidam. Dal by sa nahradit podla mna hocijakym polotvrdym syrom.
    Ak by predsalen chcela pouzit pecorino, tak v Pesto&Co na Spitalskej v Bratislave by ho mali urcite ma :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja by som pecorino nahradila parmezánom. konzistenciou je síce ako "trochu tvrdší eidam" ale chuťou ani náhodou... inak ho majú aj v bille

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...