nedeľa, 16. júna 2013

Pečená špargľa s plackami z kozieho syra


     Mňam, mňam, mňam, takto by sa dalo troma slovami charakterizovať toto papaníčko. Nevedela som do čoho skôr zobnúť, také to bolo fajnové! Rada sa s vami podelím o návod na tento pôžitok, ktorý nemám z vlastnej hlavy. Ide totiž o tretí recept zo série KochAbo. Nech sa páči. 





Pre 2 osoby budeme potrebovať:

  • zelená špargľa 10 ks
  • hlávkový šalát 1/2 ks
  • čerstvý kozí syr cca 75 g
  • tymián 4 stonky
  • vajcia 3 ks
  • múka cca 60 g
  • jablko 1 ks
  • kapary 2PL
  • olivový olej 4PL
  • jablčný ocot
  • horčica 1 PL
  • maslo 2 PL
  • soľ a korenie



1. Rúru si predhrejeme na 190°C. Špargľu umyjeme, ošúpeme spodnú tretinu a odrežeme drevnaté stonky. Rozložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme 1 PL olivového oleja, osolíme a pečieme asi 12 min.

2. Uvaríme dve vajcia. Olúpeme ich a nakrájame na preferovaný tvar. Šalátové listy natrháme na menšie kusy, pridáme k nemu jablko nakrájané na kocky a vajíčka.
 
3. Zo zvyšného vajca oddelíme bielko od žĺtka, z bielka so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Zo žĺtka, kozieho syra, lístkov tymiánu a múky vymiešame hladkú masu. Zľahka do nej vmiešame sneh z bielkov. Ak je cesto tuhé, primiešame trochu mlieka alebo vody.

4.  Maslo rozpustíme na panvici. Polievkovou lyžicou na panvicu lejeme kôpky cesta a formujeme malé placky. Pečieme z každej strany cca 3 min. do zlatista. Upečené placky prikladáme k špargli do rúry vyhriatej na 50°C.
 
5. Kapary nakrájame nadrobno. Z 3 PL olivového oleja, octu, kapár, prípadne aj horčice, soli a čierneho korenia pripravíme zálievku.
 
6. Šalát rozdelíme na taniere a poukladáme naň špargľu alebo šalát servírujeme zvlášť. Polejeme marinádou a podávame s koláčikmi z kozieho syra. 

♡♡♡


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...