piatok, 14. júna 2013

Špagety so šalviovým maslom a pečenými paradajkami

     
     Ako som už bola bývala sľúbila v predchádzajúcom príspevku o službe KochAbo, postupne vám predstavím všetky recepty, podľa ktorých som varila. Dnes, ako to už nadpis k tomuto príspevku napovedá, to budú cestoviny.



     Tento recept sa mi pozdáva, nakoľko bol veľmi jednoduchý a rýchly, ale zároveň chutný a pre mňa aj v niektorých aspektoch inovatívny, konkrétne v tej šalviovej omáčočke. Jej spôsob prípravy som dovtedy nepoznala, ani nepoužívala. Určite sa k tomuto receptu v budúcnosti vrátim a možno ho vyskúšam aj s inými bylinkami. Ak to bude stáť za to, môžete sa tešiť na blogu.
A tu je postup:

Suroviny pre 2 osoby:
  • špagety 250 g
  • cherry paradajky 250 g
  • šalvia cca 12 lístkov
  • maslo 50 g
  • syr pecorino 40 g
  • voda z cestovín cca 200 ml
  • soľ a korenie
- Rúru si predhrejeme na 200°C. Paradajky dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie do predhriatej rúry asi na 15 min. 

- Cestoviny dáme variť do horúcej, osolenej vody a varíme al dente cca 10 min.

- Na väčšej panvici rozpustíme maslo, pridáme šalviu a necháme chvíľu opekať (Pozor: akonáhle sa na lístkoch objavia hnedé alebo biele škvrny, ihneď panvicu stiahneme z ohňa). 

- Z cestovín odoberieme asi po 2 min. varenia uvedené množstvo vody a pridáme do panvice so šalviovým maslom. Varíme cca 5 min, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu. 

- Uvarené a scedené cestoviny premiešame so šalviovým maslom a naservírujeme na taniere, paradajky rozdelíme rovnomerne na taniere a podávame posypané strúhaným pecorinom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...