sobota, 15. júna 2013

Jarný šalát s pečenou fetou


      Druhým receptom zo série KochAbo je šalátik, osviežujúci, chutný a originálny.
Nikdy by mi nenapadlo dať do šalátu sušené brusnice. Výborný nápad! A pečená feta bola pre mňa tiež novým kulinárskym zážitkom. Viem, asi mám ešte dosť veľké medzery. A preto budem v kuchyni čarovať i naďalej.




Pre 2 osoby si pripravte:
  • špenát 150 g
  • feta 200 g
  • mandľové plátky 20 g
  • brusnice 40 g
  • červená cibuľa 1ks (mne bola poslaná biela, tak som použila tú)
  • sójová omáčka 1PL
  • sézam 1PL
  • fitnesový chlieb 4ks
  • olivový olej 3PL
  • balzamikový ocot 2PL
  • cukor štipka
  • soľ a korenie štipka
- Fetu nakrájame na plátky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme sezamom. Pečieme pri 200°C cca 15 min.

- Umytý šalát, cibuľu nakrájanú na tenké kolieska a brusnice premiešame. Z olivového oleja, balzamikového octa a sójovej omáčky, štipky soli, cukru a čierneho korenia vymiešame dressing.

- Šalát zľahka premiešame s dressingom a spolu s fetou naservírujeme. Posypeme mandľovými lupienkami a podávame so zdravým chlebíkom.

Vyskúšajte!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...