pondelok, 9. apríla 2012

Pasta PPP (panna, prosciutto e piselli) - Cestoviny so smotanou, šunkou a hráškom

Tieto cestoviny sú rýchle, chutné, jednoduché, a JARNÉ. Vyskúšajte!


Pre 4 osoby si pripravíme:

•  cestoviny 400g - ako typ sa hodia napr. penne, farfalle, fusilli, ale aj tagliatelle...
•  smotana na varenie / šľahanie 1 kelímok
•  šunka 120g (môže byť nakrájaná na kocky, ak ju máme vcelku alebo na menšie plátočky, ak máme plátky šunky)
•  hrášok čerstvý alebo konzervovaný alebo mrazený 150g
•  olej, maslo
•  soľ, korenie, muškátový orech
•  parmezán na posypanie
•  pažítka na posypanie

Dáme si variť cestoviny.
V prípade, že máme hrášok nekonzervovaný, ktorý treba ešte tepelne upraviť, postupujeme nasledovne: na panvici si ohrejeme olivový olej, vsypeme hrášok, premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni, pričom sem-tam prilejeme trochu teplej vody, až kým sa hrášok neudusí. 
Následne si na panvici na masle jemne opražíme šunku (ak máme radi, môžeme si pred šunkou opražiť dosklovita aj cibuľku), pridáme smotanu, štipku korenia, mletého muškátového orecha, udusený hrášok (alebo ak máme z konzervy, vsypeme ho teraz priamo z nej) a ešte osolíme. Necháme smotanu ohriať.
Scedíme cestoviny, vsypeme ich do panvice k omáčke, premiešame, ešte minútku na ohni premiešavame, nech sa suroviny prepoja a servírujeme posypané strúhaným parmezánom.
Menším doplnením a osviežením, tohto receptu je pažítka, ktorou môžeme hotové jedlo posypať. 
Mňami!

11 komentárov:

  1. tieto cestovinky robim aj ja (podla receptu od Nigelly - vraj cestoviny pre deti :DDD) a su uzasne, mnam! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeej, konečne opäť ;))) chutný recept, mašličky sú pekné a mňam, takéto si urobíme :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, taketo cestovinky robime doma tiez. Likvidujem tak nahodny prebytok sunky Miesto hrasku so sladkou kukuricou (no teraz vyskusam niekedy aj hrasok, vdaka za tip), je to mnamka aj pre decka. A ani som netusila ze je to recept od Nigelly :-) Zvyknem tieto cestovinky niekedy prehodit aj do zapekacej misy, postruhat eidamom a zapiect na chvilu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, mňam, aj ja robievam niečo podobné

    OdpovedaťOdstrániť
  5. cestoviny vyzerajú vynikajúco :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mary, nevedela som, ze ich vari aj Nigella, toto je dost oblubeny a casty taliansky recept

    Andurejka, dakujem, len si urobte, su dobre.

    Zuzi, nemyslim, ze ich objavila Nigella...mozno sa skor nechala inspirovat. A zapekane mozu byt tiez mnamkove.

    Mati, tak pre teba nic nove :-) skusenu maminu a gazdinu maloco moze prekvapit.

    Biba, diky.

    Marecka, no ake boli?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dorka, predstav si, ze som ich neurobila, nemala som hrach ani hrasok a nechcelo sa mi do obchodu. ale myslim na ne! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Marecka, nevadiiii, vsetko ma svoj cas :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Prišiel vo štvrtok! Boli výborné :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...