štvrtok 26. apríla 2012

Kuracie prsia na rozmaríne s citrónovou omáčkou

Tento receptík som našla už neviem v akom časopise. Chuť citrusov v kombinácii s mäsom nie je v našich končinách bežná, aj keď dnes to už nie je nič netradičné. S upraveným receptom sme vyskúšali aj my. 


Pre 4 osoby:
kuracie prsia (v pôvodnom recepte boli morčacie, ja by som radšej použila to) 1kg
citrónová šťava 5 PL
med 3 ČL
olivový olej 10 PL
rozmarín nasekaný čerstvý 5 ČL
soľ
korenie
maslo 60g
zeleninový vývar 150ml (v pôvodnom recepte bolo 250ml, ale nakoniec sa nám ho videlo veľa - viď. foto a tak nabudúce dáme určite max.150 ml)

Omáčka:
žĺtok 2
horčica 1ČL
citrónová šťava 2PL
olej 125 ml
biely jogurt 75g
kyslá uhorka 1
cibuľa 1
kapari 2ČL
strúhaná citrónová kôra
soľ 
korenie
Samozrejme, množstvá sú orientačné, je dobré v priebehu prípravy ochutnávať a doladiť si ich podľa vlastnej chuti.

Z citrónovej šťavy, medu, oleja, rozmarínu, soli a korenia si pripravíme marinádu. Mäso umyjeme, osušíme a dáme marinovať na 30 min. Potom z oboch strán na masle prudko opečieme a dáme spolu s výpekom na hodinu piecť pri 200°C. Počas pečenia ho podlievame vývarom. Ak ho chceme trochu osmahnuté, neotáčame, inak recept radil otáčať. V tom prípade ale bude chutiť skôr ako dusené. Inak je možné takto kuriatko robiť aj na sporáku v hrnci, myslím, že výsledok by sa veľmi nelíšil. Nabudúce vyskúšame tak.
Omáčka: Rozmixujeme žĺtky, soľ, korenie, horčicu, citrónovú šťavu a po kvapkách zašľahávame olej. Zapracjeme nadrobno nasekanú uhorku a cibuľku (-ja som vynechala) a primiešame kapari, jogurt a citrónovú kôru.
Podávali sme si s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...