piatok 20. januára 2017

Rybia roláda zo zubáča s olivami





     Či už je to počasím alebo mojou povahou, akosi sa mi nechce lúčiť s Vianocami. Tento recept nie je síce výhradne vianočný, ale hodí sa k nim. Vieme si ho však nadekorovať a prispôsobiť podľa príležitosti a ročného obdobia ako chceme. Navyše je tak jednoduchý a pritom slávnostný! Škoda nevyskúšať.




Na 1 závin si pripravíme:

  • zubáč filety Radoma od Ryba Žilina 2ks
  • lístkové cesto 1ks
  • špenátový pretlak 1 balenie (cca 400g)
  • čierne olivy 2 hrste
  • soľ morská podľa potreby


1. Filety, ak sú mrazené, necháme úplne rozmraziť, najlepšie cez noc, to isté urobíme so špenátom. Ten vložíme do sitka, aby sa zároveň scedil. Po rozmrazení ho ešte postláčame, aby sme odstránili prebytočnú vodu.

2. Olivy nasekáme nadrobno. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu pozdĺžne naukladáme náplň, pričom vpredu i vzadu plnky necháme miesto na zavinutie koncov rolády. Najprv ukladáme filety, tie osolíme, na ne špenátovú drť a nakoniec nasekané olivy.

3. Bočné strany cesta kolieskovým rezátkom nakrájame na cca 1,5 cm rezance šikmo od plnky smerom von po celej dĺžke cesta. Roládu skladáme tak, že začneme nerozrezanými koncami, tie zavinieme a urobíme tak končeky, na ne ukladáme striedavo z jednej a z druhej strany rezance až kým nemáme závin hotový. Zbytky cesta použijeme na dekoráciu. Fantázii sa medze nekladú, zvolíme ich podľa ročného obdobia, či príležitosti.

4. Pečieme pri 180°C 30 minút. Môžeme krájať ešte za horúca (viď foto) alebo počkáme, kým závin vychladne – vtedy je rez ostrý a úhľadný.

TIP: druh ryby môžeme obmieňať podľa chuti (napr. aj losos sa veľmi hodí) a plnku tiež, špenát sa dá nahradiť hráškovým pyré, olivy sušenými paradajkami, môžeme pridať aj štipku cappár. 




Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

Pri príprave tohto receptu som použila pekáč Stone Legend od Delimano.
♡♡♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...