sobota 1. decembra 2012

Tekvicová polievka s hruškami a zázvorom


     Príjemne jemná a prekvapivo sladkasto podmanivá...určite oslovila.




Na cca 6 porcií si pripravíme:

  • tekvica 1 kg
  • hrušky 4 ks
  • cibuľa 1 ks
  • zeleninový vývar 1 l
  • soľ
  • strúhaný zázvor 1 ČL
  • nízkotučný jogurt na dochutenie a dozdobenie


1. Rúru si predhrejeme na 180°C. Tekvicu nakrájame na kúsky aj so šupou, hrušky na tenké plátky, cibuľu ošúpeme a necháme vcelku. Všetko dáme piecť na papieri na pečenie na cca 30 - 40 min zo zmäknutia tekvice.

2. Tekvicu po upečení ošúpeme a spolu s hruškami a cibuľou zalejeme asi tretinou vývaru. Rozmixujeme ponornými mixérom dohladka, dolejeme vývar. Ďalej pridáme zázvor, dosolíme, môžeme aj okoreniť a ešte 10 - 15 min. povaríme. Servírujeme s plátkom pečenej hrušky alyžičkou jogurtu alebo smotany.



♡♡♡

4 komentáre:

  1. tekvicovú nelúbim, ale krásny aranžmán !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. milujem tekvicové polievky, už len pre tú nádhernú farbu :) krásne :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Simi :-)

    Andrejka, vďaka, ja ich milujem aj pre chuť ;-) aj keď táto hrušková bola taká nasladlá...Prvý moment je nezvyk, ale s ďalším a ďalším sústom chutí viac a viac.

    Anet, ďakujem moc moc! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...