pondelok 18. júla 2011

Jablká po tretie

Ešte to vydržte, snáď to bude na dlhú dobu naposledy, čo píšem o jablkách :-) Tento recept, rovnako ako predošlé, je veľmi jednoduchý, no zato gustiózny.



Na formu priemeru 25 cm potrebujeme:
(množstvá, okrem cesta, uvádzam orientačne nakoľko je všetko vec chuti)

lístkové cesto - 1 balenie
kyslé jablká – ja som mala asi 10 ks mrňavých
vanilkový puding - 1 sáčik
hrozienka namočené vopred v rume
cukor
vanilkový cukor - 1 sáčik
škorica
citrónová šťava z ½ citróna
sekané mandle alebo orechy


Jablká nastrúhame natenko a zmiešame s vanilkovým cukrom, obyčajným cukrom, pokvapkáme šťavou z citróna, primiešame hrozienka , škoricu, mandle a ochutnáme, či nám chuťovo vyhovujú množstvá jednotlivých surovín. Pridáme vanilkový puding v prášku.
Lístkové cesto si vyvaľkáme tak, aby nám vyšli 2 vrstvy – spodná a vrchná, ktorou zakryjeme jablká. Formu na pečenie vymastíme olejom alebo maslom. Umiestnime na ňu prvú časť lístkového cesta a rozmiestnime jablkovú náplň a prikryjeme druhou časťou, pričom dbáme na to, aby sa okraje spodnej a vrchnej časti cesta dotýkali, respektíve mierne prekrývali. Pečieme v rúre na  180°C cca 30 min.

A potom si už len sadnúť s kávičkou, či limonádou do záhrady, počúvať bzukot včiel a relaxovať...


6 komentárov:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...