streda 5. januára 2011

Mäsová roláda v lístkovom ceste




  • Lístkové cesto 1 balenie (400g)
  • Mleté bravčové mäso 500g
  • Cibuľa – polovica
  • Cesnak 1 strúčik
  • Olej
  • Vajce 2 ks
  • Huby (čerstvé alebo sušené) 100 g
  • Zaváraná kápia podľa chuti
  • Syr eidam alebo iný polotvrdý 200 g
  • Oregano, bazalka, soľ, korenie, iné dochucovadlá podľa ľubovôle
Na oleji upražíme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme huby nakrájané na tenké plátky (sušené sme si predtým nechali zmäknúť cca 15 min. v teplej vode) a dusíme cca 10 min. Následne vsypeme mleté mäso, dochutíme koreninami a orestujeme na miernom plameni kým mäso nie je hotové. Do už vychladnutej zmesi potom rozbijeme 2 vajíčka a nasypeme syr a kápiu nakrájané nadrobno.
Cesto rozdelíme na dva pláty a vyvaľkáme. Rovnomerne potrieme masou a zavinieme.
Pečieme pri 180 °C cca 20 – 30 min. podľa sfarbenia povrchu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...