- Lístkové cesto 1 balenie (400g)
- Mleté bravčové mäso 500g
- Cibuľa – polovica
- Cesnak 1 strúčik
- Olej
- Vajce 2 ks
- Huby (čerstvé alebo sušené) 100 g
- Zaváraná kápia podľa chuti
- Syr eidam alebo iný polotvrdý 200 g
- Oregano, bazalka, soľ, korenie, iné dochucovadlá podľa ľubovôle
Na oleji upražíme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme huby nakrájané na tenké plátky (sušené sme si predtým nechali zmäknúť cca 15 min. v teplej vode) a dusíme cca 10 min. Následne vsypeme mleté mäso, dochutíme koreninami a orestujeme na miernom plameni kým mäso nie je hotové. Do už vychladnutej zmesi potom rozbijeme 2 vajíčka a nasypeme syr a kápiu nakrájané nadrobno.
Cesto rozdelíme na dva pláty a vyvaľkáme. Rovnomerne potrieme masou a zavinieme.
Pečieme pri 180 °C cca 20 – 30 min. podľa sfarbenia povrchu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára