utorok, 11. januára 2011

Penne con prosciutto e funghi




Pre dve osoby

  • Penne 200 g
  • Prosciutto cotto alebo šunkový salám 100g
  • Huby sušené (alebo aj čerstvé) za tri hrste
  • Smotana na šľahanie 1 téglik
  • Parmezán 100g
  • Olej
  • Soľ
  • Sušená petržlenová vňať
Dáme variť cestoviny. Šunkový salám nakrájame nadrobno a necháme trošku prepiecť na oleji spolu s hubami, ktoré sme si nechali zmäknúť vo vlažnej vode cca 15 min., aby zmäkli. Prilejeme smotanu na šľahanie a necháme na miernom ohni trošku prevariť. Prisypeme uvarené cestoviny, premiešame, vsypeme nastrúhaný syr, osolíme a premiešame, aby omáčka priľnula na cestovinu. Podávame teplé, posypané petržlenovou vňaťou. Neodkladáme, keďže smotana sa „stratí“ a premení na tuk, čo nepôsobí ani vábne, ani veľmi chutne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...