Recept na túto bábovečku som dostala
od kamarátky Lenky ešte 31. októbra 2009 a v niektorom z mojich
zadných šuplíčkov v hlave som mala uloženú informáciu o tom,
že ho mám. Už po niekoľký krát sa mi potvrdilo, že čas na
niektoré recepty musí jednoducho dozrieť.
Recept uvádzam v pôvodnom znení :-)
3 mäkké banány rozotrieť vidličkou,
do toho dať jeden hrnček kryštáľového cukru.
5 lyžíc mlieka
5 deka masla - rozpustiť
2 cele vajíčka - rozšprudlovať ich
1 a pol šálky hladkej múky
pol prášku do pečiva
5 lyžíc mlieka
5 deka masla - rozpustiť
2 cele vajíčka - rozšprudlovať ich
1 a pol šálky hladkej múky
pol prášku do pečiva
Všetko spolu dobre vymiešať a vyliať do vymastenej bábovkovej formy. Piecť 1 hodinu.
Do cesta môžeme pridať aj hrozienka.
P.S. Babka pridáva aj orechy a je to super.
Bábovečka je trochu hutnejšia práve
kvôli banánom. Kto nemá rád suché bábovky si príde na svoje.
Ja som to celé ešte doplnila o čokoládu, ktorou som bábovku
poliala (potrebujete jej asi 50g, klasicky rozpustíme na vodnom
kúpeli s maslom alebo smotanou), lebo ľúbim kombináciu
banán+čokoláda.
...banán a čokina ...nieje o čom:) Dora opäť výborná sladká dobrota ktorú sa oplatí vyskúšať:)
OdpovedaťOdstrániťjemineee, to musi byt fajnotkaaa! a ze rozsprudlovat - uzasne slovicko :))))
OdpovedaťOdstrániťKolace kam do cesta ide banan su super! Krasna fotka.
OdpovedaťOdstrániťAjka ďakujem a máš veru pravdu, nedám dopustiť ani na jednoduchý piškótka-koliesko banánu-piškótka napchnuté na špajli a obliate čokoládou! Mňam!
OdpovedaťOdstrániťMary, na to slovíčko som sa aj ja pýtala autorky, ale sama tiež presne nevedela, asi tým babka myslela rozhabarkovať :-)
OdpovedaťOdstrániťDíky Miška. Ja banán ako ovocie až tak veľmi neobľubujem, ale toto chutilo výborne a hlavne odležané na druhý deň!
OdpovedaťOdstrániťKrásny tanier! Veľmi autentické. Len ma v receptúre trochu mätie kombinácia hrnčeka a šálky. Hm, ide len o nesprávny výklad "stratený v preklade" z pôvodnej receptúry alebo o zámer? Použila si rovnakú odmernú jednotku, alebo 2 rôzne?
OdpovedaťOdstrániťtak veru, Dorka, na niektoré recepty má prísť ten pravý čas a tento si isto vystihla, pretože vyzerá výborne :) tiež by som tam šupla aj čokoládu - mňam! a nádherný tanier...
OdpovedaťOdstrániťKatka: rovnaku
OdpovedaťOdstrániťAndrejka: taniere mam z pivnice mojej snad buducej svokry. Nejake skvosty mala zasa na povale...uplne nevyuzite! Este chystam hlbsi prieskum :-) a coko tam uplne zapasovala.
mmh, it looks very delicious!
OdpovedaťOdstrániťHugs,
Yvonne
Thank you, it was :-)
OdpovedaťOdstrániťDorka krásna babovečka ja robím podobne mufins,pridávam šťavu s mandarinky Betka
OdpovedaťOdstrániťBetka, dakujem, sak daj recept, vyskusam aj ten tvoj :-)
OdpovedaťOdstrániť