nedeľa 23. októbra 2011

Banánová bábovka podľa Lenkinej babky






Recept na túto bábovečku som dostala od kamarátky Lenky ešte 31. októbra 2009 a v niektorom z mojich zadných šuplíčkov v hlave som mala uloženú informáciu o tom, že ho mám. Už po niekoľký krát sa mi potvrdilo, že čas na niektoré recepty musí jednoducho dozrieť.

Recept uvádzam v pôvodnom znení :-)

3 mäkké banány rozotrieť vidličkou, do toho dať jeden hrnček kryštáľového cukru.
5 lyžíc mlieka
5 deka masla - rozpustiť
2 cele vajíčka - rozšprudlovať ich
1 a pol šálky hladkej múky
pol prášku do pečiva

Všetko spolu dobre vymiešať a vyliať do vymastenej bábovkovej formy. Piecť 1 hodinu.
Do cesta môžeme pridať aj hrozienka.
P.S. Babka pridáva aj orechy a je to super.

Bábovečka je trochu hutnejšia práve kvôli banánom. Kto nemá rád suché bábovky si príde na svoje. Ja som to celé ešte doplnila o čokoládu, ktorou som bábovku poliala (potrebujete jej asi 50g, klasicky rozpustíme na vodnom kúpeli s maslom alebo smotanou), lebo ľúbim kombináciu banán+čokoláda.

13 komentárov:

  1. ...banán a čokina ...nieje o čom:) Dora opäť výborná sladká dobrota ktorú sa oplatí vyskúšať:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jemineee, to musi byt fajnotkaaa! a ze rozsprudlovat - uzasne slovicko :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kolace kam do cesta ide banan su super! Krasna fotka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ajka ďakujem a máš veru pravdu, nedám dopustiť ani na jednoduchý piškótka-koliesko banánu-piškótka napchnuté na špajli a obliate čokoládou! Mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mary, na to slovíčko som sa aj ja pýtala autorky, ale sama tiež presne nevedela, asi tým babka myslela rozhabarkovať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Díky Miška. Ja banán ako ovocie až tak veľmi neobľubujem, ale toto chutilo výborne a hlavne odležané na druhý deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásny tanier! Veľmi autentické. Len ma v receptúre trochu mätie kombinácia hrnčeka a šálky. Hm, ide len o nesprávny výklad "stratený v preklade" z pôvodnej receptúry alebo o zámer? Použila si rovnakú odmernú jednotku, alebo 2 rôzne?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tak veru, Dorka, na niektoré recepty má prísť ten pravý čas a tento si isto vystihla, pretože vyzerá výborne :) tiež by som tam šupla aj čokoládu - mňam! a nádherný tanier...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Katka: rovnaku

    Andrejka: taniere mam z pivnice mojej snad buducej svokry. Nejake skvosty mala zasa na povale...uplne nevyuzite! Este chystam hlbsi prieskum :-) a coko tam uplne zapasovala.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. mmh, it looks very delicious!
    Hugs,
    Yvonne

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dorka krásna babovečka ja robím podobne mufins,pridávam šťavu s mandarinky Betka

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Betka, dakujem, sak daj recept, vyskusam aj ten tvoj :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...