Sú rýchle, veľmi jednoduché a neskutočne chutné!
Na dve bohaté porcie:
• penne 200g
• gorgonzola 100g
• smotana na varenie 1 téglik
• biele mleté korenie
• soľ
• parmezán na posypanie
• parmezán na posypanie
Dáme variť cestoviny. Do panvice
vlejeme smotanu na varenie, vsypeme gorgonzolu pokrájanú na kúsky
a za stáleho miešania zahrievame kým sa gorgonzola nerozpustí.
Cestoviny scedíme a vsypeme do omáčky na panvici. Osolíme,
okoreníme a ešte chvíľu necháme na plameni, kým omáčka
nezhustne. Posypeme parmezánom (nemusí byť).
JEEE toto je jedlo, ktoré by okrem bolonských špagiet mohli moje deti jesť každý deň. Krásne odfotené, až sa mi slinky zbiehajúúúú
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Tinka, to je zvláštne, že deti to ľúbia, gorgonzola má dosť výraznú chuť, ani dospelým nie vždy chutí. To ti potom asi robia radosť aj s ostatným papaním :-)
OdpovedaťOdstrániťtomuto sa hovori, ze v jednoduchosti je dokonalost :)
OdpovedaťOdstrániťáno, tak nejak. nič náročné na prípravu, ale chuťovo úplne kompletné a sebestačné!
OdpovedaťOdstrániťKrásna ukážka talianskej jednoduchosti. Hm, fakt sa Tine čudujem, že jej decká sú po gorgonzole dravé - zrejme dobré návyky od malička. Bravó!
OdpovedaťOdstrániť