nedeľa 15. novembra 2009

Rizoto s baklažánom

Prišla ma na víkend navštíviť Tonka, moja kamarátka z detstva. Boli sme spolužiačky na ZŠ, často spomíname na to, ako sme drali spolu lavice a inak tomu nebolo ani tentoraz...Strávili sme spolu krásnu sobotňajšiu noc, romantické nedeľné ráno, keď sme spolu raňajkovali v posteli a idylickú nedeľu, keď sme sa za slnečného počasia boli prejsť na Devíne...
Samozrejme, že hosťa si bolo treba patrične uctiť a preto som zalistovala v mojej encyklopédii talianskej kuchyne a...:




Risotto con le melanzane
(4 porcie)


1 baklažán
1 konzerva paradajok bez šupky
1 hrnček ryže
1 kocka bujónu
1 cibuľa
1 cesnak
olivový olej, soľ, bazalka, majoránka
parmezán

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky nakrájaný baklažán a dusíme asi 5 min na dostatočnom množstve oleja. Ďalej pridáme na kocky nakrájané zavárané paradajky, aj so šťavou, soľ, bylinky a dusíme asi 10 min. Následne vsypeme ryžu a zalejeme horúcim vývarom z bujóna tak, aby bol povrch zmesi pod hladinou. Dbáme na to, aby sa voda z rizota nevyparila a stále dolievame vývarom. Varíme takto asi 30 – 40 min, kým ryža nie je mäkká. Podávame posypané parmezánom alebo granou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...