Na 1 menší pekáč (3-4 osoby):
1 menšia brokolica cestoviny - mušle (alebo iný druh) koľko sa zmestí na pekáčik (asi 10ks)
100g eidamu
100g nivy
olivový olej
cibuľka
cesnak
oregano
bazalka
soľ
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opražíme dosklovita, pridáme brokolicu nakrájanú na menšie kúsky a zalejeme teplou vodou, dochutíme bylinkami, soľou. Necháme variť pokiaľ brokolica nie je mäkšia. Dáme variť cestoviny. Ako pri brokolici, tak aj pri cestovinách musíme brať do úvahy ešte ďalšiu tepelnú úpravu pečením a preto obe stiahneme z ohňa tesne pred úplným dovarením. Cestoviny musia byť tvrdšie ako „al dente“. Do zmesi uvarenej brokolice pridáme trošku mlieka a syry nakrájané na kocočky. Na miernom ohni miešame, kým sa syry neroztopia. Následne naukladáme uvarené mušle na hlboký pekáč / jenskú misu a zalejeme brokolicovo – syrovou zmesou. Ak máme čas a trpezlivosť, môžeme mušle touto kašou aj plniť, bude to efektívnejšie a naozaj chutnejšie. Dáme zapiecť na cca 30min pri 180°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára