Keďže mi zostalo veľa karfiolu, ktorý bolo treba spotrebovať, a jeho zapekaná podoba, tak ako aj varená ma už príliš nenadchýňala, rozhodla som sa spotrebovať ho na prípravu krémovej polievky, ktorú som už dlhšie túžila vyskúšať, rovnako ako môj nový ponorný mixér, ktorému sa veľmi teším!!! Taaakže potrebujeme:
- karfiol
- cibuľa
- cesnak
- sušené bylinky podľa chuti: petržlen, bazalka, oregano, tymián...
- soľ
- poprípade bujón
- karfiol
- cibuľa
- cesnak
- sušené bylinky podľa chuti: petržlen, bazalka, oregano, tymián...
- soľ
- poprípade bujón
Príprava je v podstate veľmi jednoduchá. Nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak opražíme na olivovom oleji dosklovita, pridáme sušené bylinky podľa chuti a na kúsky rozkrájaný karfiol a zalejeme vodou. Ak chceme, aby mala polievka výraznejšiu chuť, akonáhle začne voda vrieť, pridáme rastlinný bujón. Ja bujóny veľmi nepreferujem, aj keď musím priznať, že niekedy sa bez neho nezaobídem a vie jedlu dodať naozaj dobrú chuť.
Keď je karfiol uvarený, všetko rozmixujeme vo vode ponorným mixérom. Hotovú polievku posypeme postrúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom a môžeme obohatiť o krutónky.
Mne z pôvodného zámeru polievky nakoniec vyšlo skôr pyré, ale neriedila som ho, nechala som to tak a preniesla som sa do detských čias, keď som žila na kašičkách a výživách.
Mne z pôvodného zámeru polievky nakoniec vyšlo skôr pyré, ale neriedila som ho, nechala som to tak a preniesla som sa do detských čias, keď som žila na kašičkách a výživách.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára