piatok, 24. apríla 2009

Cícerová cesnačka


Keďže som bola trochu chorľavá a na prečistenie okrem iných prostriedkov dobre zaberá cesnak, ktorý ja milujem, vyskúšala som ho skombinovať s cícerom v jednoduchej polievočke.

- šálku sušeného cícera, ktorý si necháme vo vode napučať
- 4 strúčiky cesnaku (menej alebo viac podľa chuti)
- 1 cibuľa
- polovička kocky bujónu
- štipka lístkov rozmarínu – čerstvý alebo sušený
- 2 feferónky
- soľ


Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a necháme na olivovom oleji upražiť dosklovita. Pridáme feferonky a rozmarín, nakoniec napučaný cícer a zalejeme vodou. Necháme variť až kým cícer nezmäkne. Pridáme bujón a chvíľku ešte povaríme. Potom si menšiu časť z cícera odložíme a k zostalému zbytku pridáme dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno. Rozmixujeme. Do rozmixovanej polievky vrátime odložený celý cícer, posypeme syrom, môžeme dozdobiť plátkami cesnaku. Rozhodne tento recept neodporúčam použiť ako inšpiráciu na romantickú večeru :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...