utorok, 9. augusta 2016

Ríbezľová vegan torta nepečená



     Ríbezle nám bohužiaľ nerodia až tak, aby sme mohli vyvárať džemy a vypekať koláče a j to málo, čo sa urodí zožerú škorce. Zvažujeme nejakú ochranu.
     Našťastie to tento rok opäť istila záhrada mojich rodičov. Majú dva stromčeky a úrodu nádhernú! Tie krásne veľké strapce so sladkými bobuľami!!!

     Minulý týždeň som obrala už poslednú úrodu a využila som ju na rýchly osviežujúci nepečený koláč. Nie je úplne raw, keďže je v ňom kupované mlieko, ale keď si pripravíte doma svoje vlastné, tak môžete koláčik nazvať úplne surovým :-)



Na 1 mini tortičku s priemerom 18 cm budeme potrebovať:

  • vlašské orechy 100g
  • sušené hrozienka 65g
  • kokosový olej 5PL


  • ríbezle 300g
  • agar 1g
  • javorový sirup 2PL



1. Chia rozmixujeme a pridáme k nim kokos, kakao, premiešame a zalejeme rastlinným nápojom. Nakoniec dochutíme javorovým sirupom. Necháme stáť 5 min.

2. Medzitým vlašské orechy rozmixujeme na múku. Pridáme hrozienka a kokosový olej a opäť mixujeme do mazľavej hmoty. Túto navrstvíme na spodnú časť tortovej formy. Na ňu nalejeme predpripravenú chia zmes.

3. Formu vložíme na 20 min do mrazáku a 10 min pred vybratím začneme pripravovať poslednú vrstvu. 200g ríbezlí rozmixujeme, pridáme k nim agar a zohrievame pokým zmes nezačne vrieť. Vtedy odstavíme, primiešame javorový sirup, chvíľu miešame, aby zmes mierne vychladla a zhustla a následne vylejeme na tortu. Posypeme zvyšnými ríbezľami a dáme opäť zachladiť do mrazničky kým vrchná vrstva nestuhne (cca 30 min.). 

4. Po vybratí najprv orežeme okraje koláča, aby sa oddelili od formy a potom opatrne krájame. Dobrú chuť!


Pri príprave tohto receptu som použila ručný mixér Utile od Delimano.





Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!


♡♡♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...