nedeľa 23. februára 2014

Medová bábovka so sušenými slivkami od Ajky


     Dnes som ani nemala v pláne fotiť a publikovať, ale toto sa nedalo nezverejniť. Takáto fajnová bábovečka sa musí zaznamenať. Jemná, ľahká, nadýchaná. Ideálna ku kávičke pri praskajúcom krbe po príjemnej nedeľnej prechádzke ♥

Medová bábovka so sušenými slivkami


Najprv som mala v pláne urobiť klasickú bábovku, ale zabrúsila som na Ajkin blog Poľné kvety a z pôvodného zámeru ihneď vzišlo. Ajka, ďakujem za inšpiráciu, pochutili sme si!

Pôvodný recept nájdete tu. Ale pre istotu a svoje potreby si ho sem dovolím skopírovať. Postup je jednoduchý a zrozumiteľný.

Ingrediencie na 1 klasickú bábovkovú formu:
  • vajíčka 4ks
  • práškový cukor 80g
  • med 125g
  • kakao 1PL
  • mletá škorica 1/2 ČL
  • mleté klinčeky 1/2 ČL
  • sóda bikarbona 1/4 ČL
  • prášok do pečiva 1/4 ČL
  • sušené slivky za hrsť
  • špadlová múka 125g

Postup: 

- Žĺtky, med a cukor vymiešame do peny.

- Pridáme kakao, škoricu a klinčeky. Premiešame.


- Múku spolu s práškom do pečiva a sódou zapracujeme do vyšľahaných žĺtkov.


- Vyšľaháme si sneh z bielkov ktorý zapracujeme do žĺtkovej zmesi s múkou.


- Pridáme nadrobno nakrájané sušené slivky a premiešame.

- Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme mletými mandľami alebo polohrubou múkou. Do formy vylejeme pripravené cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry cca na 150°C 50-60 min.

- Upečenú ešte teplú bábovku vyklopíme z formy a posypeme škoricovým cukrom.


Medová bábovka so sušenými slivkami


PS: Moja bábovka má trochu hrubšiu kôrku, lebo som si nevšimla, že teplota má byť iba 150°C a piekla som ju na 180°C. Teším sa, že nabudúce bude ešte jemnejšia!

2 komentáre:

  1. Danka je mi cťou , že ťa zaujal receptík z mojej stránky napriek tomu , že stránku zanedbávam. Krásne si ho odprezentovala. A som naozaj rada že vám bábovka chutila :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka, zaujal, ďakujem. Ešte sa chystám aj na tú tvoju druhú - vanilkovú :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...