nedeľa, 2. septembra 2012

Pstruh s capparami a olivami

Originálne by malo ísť o makrelu, ale my sme si radšej zvolili pstruha. Toto jedlo má pôvod v mestečku Fano, ktoré leží na Jadranskom pobreží. Bolo obľúbené u chudobných rybárov pre jednoduchosť a dostupnosť surovín.


Pre 2 osoby si pripravíme:

• pstruh alebo makrela 2ks
• ocot 1dcl
• čierne olivy 20 ks
• cappari 15g
• cesnak 4 strúčiky
• olivový olej extra vergine
• sušené oregano
• hrubozrnná morská soľ
• korenie

Ryby si očistíme a opláchneme. Uložíme si ich na pekáčik a pokropíme octom. Necháme odpočívať na chladnom mieste cca 1,5 - 2 hod. Cappari, olivy a cesnak spolu rozmixujeme a pridáme 1 ČL oregana. 
Namarinovanú rybu necháme odkvapkať a vložíme do nej väčšiu časť pripravenej olivovej zmesi a zbytkom posypeme vrch ryby, osolíme, okoreníme, posypeme oreganom a pokvapkáme olivovým olejom. 
Vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 15 min.
Rybka bola neočakávane dobrá. Samu ma prekvapilo ako sa jej chuť dobre snúbila s olivami, capparami a cesnakom.

3 komentáre:

  1. to muselo byť dobrééééééé! nie som nijaká rybacina, ale toto uplne cítim na jazyku, aké to musí byť dobre slané! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. toto musím ukázať môjmu drahému! úžasne vyzerá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marečka, to bolo, oblizovala som si všetky prsty! A pritom taková blbost, že jo?

    Andurejka, ďakujem, aj úžasne chutí, zaručene!

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...