streda, 20. mája 2009

Fusilli s vajíčkom, sardelami a capparami

Tento recept vznikol presne spôsobom „nič doma nemám, co budem zajtra v práci jesť?“. No a potom som otvorila chladničku, uvažovala, zvažovala, vymýšľala a rozmýšľala až som na to prišla...



- 2 vajíčka
- 5 kúskov sardel
- 5 kúskov cappari
- pol cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- pol sušenej feferónky
- olivový olej
- 100g cestovín fusilli
- soľ
- bylinky podľa chuti

Dáme variť cestoviny. Tesne pred ich dovarením opražíme na oleji do sklovita cesnak a cibuľku. Pridáme feferonku, cappari a sardely. Keď sú cestoviny uvarené hodíme ich na panvicu k sardelám a capparám a rozbijeme na ne vajíčka, osolíme. Miešame na miernom ohni až kým sa vajíčko neupraží.
Je to také trošku núdzové jedlo, ale zato chutné.

Do rovnakej kategórie by som zaradila nasledujúci recept, ktorý je veľmi jednoduchý a dá sa obmieňať všemožnými spôsobmi pridaním alebo vznechaním ingrediencií všetkých možných druhov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...