utorok, 22. septembra 2015

Pšeno s grilovanou zeleninou (vegan, bezlepkové)

     
   Jeseň už čoraz naliehavejšie klope na dvere a aj keď sa snažíme užiť si posledné lúče slniečka, rána sú chladné so srieňou na tráve. Tento rok sa mi ako na potvoru neurodila žiadna hokkaido tekvica. Neviem, čo robím zle. Zachránila ma mamina záhrada a vznikol takýto krásny a chutný vegan recept:



Pre 4 osoby si pripravíme:

  • pšeno 250g Biolinie
  • karfiol - štvrťku hlávky
  • hokkaido tekvičku – štvrťku
  • cuketa - polovička
  • mrkva 1 ks
  • slnečnicové semiačka Bioharmonie
  • olivový olej extra vergine podľa potreby
  • aceto balsamico
  • himalájska soľ štipka
  • feferónka 1 ks alebo podľa chuti
  • kto chce: vajíčka 2 ks a balkánsky syr 100g

1. Zeleninu ugrilujeme. Karfiol nakrájame na ploché kúsky, Hokkaido na polmesiačiky, cuketu na kolieska, mrkvu pozdĺžne na 4 časti. Postupne rozkladáme na grilovaciu panvicu potretú olejom a grilujeme do zlatista. 

2. Slnečnicové semiačka necháme trochu sfarbiť v suchej panvici na miernom plameni.

3. Pšeno prepláchneme a uvaríme v osolenej vode. V návode je uvedené 25 min., ale mne úplne stačilo 10min., aj to sa mi zdalo už kašovité. Kto chce, môže si pšeno ešte potom opražiť na cibuľke.

4. Pšenko zmiešame so slnečnicovými semiačkami, dochutíme olivovým olejom, prípadne soľou, ak treba, vmiešame grilovanú zeleninu a pokvapkáme balsamikovým octom. Ozdobíme fererónkou.

Kto nie je vegan, pridá si aj na štvrťky nakrájané vajíčko a na kocky nakrájaný syr.


♡♡♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...