nedeľa, 8. marca 2015

Pohánkové sušienky s parmezánom a lieskovými orechmi



     Nakoľko od istého času nemôžem pšenicu a raž (+ kopec ďalších ingrediencií), som nútená rozmýšľať nad tým ako sa stravovať chutne a zároveň tak, aby som sa necítila o niečo ukrátená. Tento recept je mojim riešením na slané keksíky, ktoré ja ľúbim na akýkoľvek spôsob. Snáď zachutia aj vám.

Pohánkové sušienky s parmezánom a lieskovými orechmi


Ingrediencie na cca 30 keksíkov:
  • pohánková múka 100g
  • maslo 80g
  • strúhaný parmezán 100g
  • štipka soli
  • mleté lieskové orechy 40g
  • nasekané lieskové orechy 30g
*lieskové orechy možno nahradiť aj vlašskými


- Zmiešame mleté orechy, parmezán, pohánkovú múku a soľ. Pridáme maslo nakrájané na menšie kúsky a vypracujeme pevné a homogénne cesto. Na miesenie je lepšie použiť kuchynský robot, aby sa maslo pod teplom rúk netopilo a cesto nebolo príliš mäkké. 

- Cesto vytvarujeme do šulčeka a obalíme ho v nasekaných lieskových orechoch. Odložíme na 2 hod. do chladničky alebo na 30 min. do mrazničky.

- Po uplynutí potrebnej doby v chlade šulček krájame na kolieska hrubé cca 1 cm a umiestňujeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160°C 10min. alebo dokiaľ nezozlatnú.  

Pohánkové sušienky s parmezánom a lieskovými orechmi


2 komentáre:

  1. Tak to je bomba recept! Miluju ořechy, pohankovou mouku a parmezán. Jsem sama celiak a tenhle receptík je rajská hudba pro moje uši a chuťové buňky. Moc děkuji a určitě brzy vyzkouším!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juj, tak to sa teším, že zapasoval :-) Ja mám rada tiež tie isté chute ako ty :-), ale nemala som doma vlašské orechy, ktoré by sa možno viac hodili, tak som dala lieskové a bolo to tiež fajn, trochu iné, ale zaujímavé.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...