utorok, 23. septembra 2014

Vegánske špagety carbonara



     Moji milí, tak stále rozmýšľam a rozmýšľam ako jesť, aby to dobre robilo aj môjmu telu, ale zároveň aj mojim chuťovým pohárikom. Aby im nič nechýbalo a nemali absťáky. Robím teraz na sebe rôzne nutričné experimenty a tak si vám dnes dovolím predložiť jeden celkom vydarený pokus o povegánčenie jedného historického receptu.


Vegánske špagety carbonara


 .
.
Pre 4 osoby si pripravíme: 
  • celozrnné pšeničné špagety - ja Biolinie 400g
  • cuketa 300g
  • strúčiky cesnaku 2 ks
  • sójové mlieko (alebo ryžové, ovsené...rastlinné) 100ml
  • bio slnečnicový olej - ja Biomila 150ml
  • olivový olej EVO 70ml
  • bio kurkuma - ja Sonnentor
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Vegánske špagety carbonara




- Cestoviny dáme variť do slanej vriacej vody.

- Cuketu nakrájame pomocou škrabky na tenké rezance. Cesnak ošúpeme a nasekáme na malé kúsočky. Na panvici rozpálime cca 3PL olivového oleja a hodíme naň cesnak. Necháme ho opiecť do chrumkava a následne vyberieme. 

- Mlieko, slnečnicový olej a to čo nám zostalo z olivového rozmixujeme vo food procesore alebo ponorným mixérom, pridáme kurkumu a štipku soli.

- Cestoviny scedíme, vhodíme späť do hrnca, v ktorom sa varili, vlejeme kurkumovú zmes a na miernom plameni necháme pár minút omáčku zohrievať do zhustnutia. Pridáme rezance z cukety (tieto, ak nám nechutia surové, môžeme ich na panvici mierne opiecť zároveň ešte s cesnakom), premiešame, chrumkavý cesnak, posypeme mletým čiernym korením, premiešame a podávame. 



Vegánske špagety carbonara



Na zdravie!
♥ 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...