streda, 3. septembra 2014

Hráškový krém s pestom z čiernych olív



     Tento recept som robila už dávno. A keďže som niekedy neporiadna, recept už neviem kde skončil. Zreprodukujem ho však po pamäti. Mám rada recepty, ktoré sa dajú zapamätať bez toho, aby sme sa bez váhy a záznamníka cítili stratené :-)



Ingrediencie (uvádzam len suroviny, množstvá si zvoľte podľa chuti):
  • hrášok
  • soľ, korenie
  • čierne olivy cca za dve hrste
  • cappari asi 10 púčikov
  • ančovičky cca 3-5 kúskov, podľa toho ako máme radi slané
  • olivový olej EVO
- Hrášok uvaríme vo vode a ponorným mixérom rozmixujeme na krém. Dochutíme soľou, korením.

- Čierne olivy, cappari a ančovičky rozmixujeme spolu s olivovým olejom v minimixéri na pastu.

- Polievku servírujeme s olivovou pastou a na dozdobenie môžeme použiť aj celú olivu. 




Nám veľmi chutila :-)



4 komentáre:

  1. aj mne by chutila :-) u nas ficime na hraskovo matovej, ale zmena dobre padne .-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeej, Tani! Dakujem za komentarik. Ja robievam zasa cuketovu s matou a parmezanom. Ale urcite treba vyskusat aj tu tvoju!

      Odstrániť
  2. Po dlhom case sa vraciam na stranky davno navstevovane a musim sa pripojit k chvale nielen tejto jedinecnej kombinacii chutneh polievky, ale vsetkych ukazkovych receptov na tvojich strankach.
    Honestka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Honestka, ďakujem veľmi pekne za krásne slovíčka, veľmi si to vážim! A kde môžem vidieť ja tvoje recepty? Na vareche už nie si...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...