utorok 4. marca 2014

Fusilli s brokolicou, ančovičkami a sušenými paradajkami


     Táto rýchlovka mi napadla, keď som nevedela čo od radosti navariť. Dúfam, že si pochutnáte. My sme si teda celkom dosť. Dokonca aj junior, ktorý zvyčajne nad "zeleným" ohŕňa nosom, si dal za tanier.

Fusilli s brokolicou, ančovičkami a sušenými paradajkami

 Suroviny na 4 porcie:
  • cestoviny fusilli 320g
  • čerstvá brokolica 1/2
  • cesnak 2 strúčiky
  • sušené paradajky cca cca 6ks
  • cappari za pol hrste
  • ančovičky cca 6ks
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • feferónka čerstvá alebo sušená 1 ks alebo podľa chuti
  • olivový olej 2PL
Fusilli s brokolicou, ančovičkami a sušenými paradajkami



- Cestoviny dáme variť do vriacej slanej vody, brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a dáme ich spariť.

- Cca 5 min. pred dovarením cestovín (brokolica by už v tom čase mala byť mäkká) na panvici rozohrejeme olej.  Ošúpaný cesnak stlačíme plochou stranou noža a keď je olej horúci, hodíme ho doň. Pridáme ančovičky, vareškou ich rozdrobíme a chvíľku pražíme. 

- Po cca 3 min. pridáme cappari, sušené paradajky nakrájané nadrobno a feferonku a necháme na oleji ešte asi 1 min. Prilejeme cca 5 PL vriacej vody z cestovín (táto obsahuje škrob z cestovín a vytvorí nám riedku omáčku) a brokolicu. Necháme brokolicu obaliť sa v omáčke, prípadne z nej necháme trochu odpariť, ak treba. Vhodíme cestoviny a odstavíme. Dobre premiešame a podávame.
 

Fusilli s brokolicou, ančovičkami a sušenými paradajkami


4 komentáre:

  1. Veľmi dobre vyzerajúci recept. Len neviem kde by som zohnala ančovičky. Dá sa to niečím nahradiť? Ako vlastne chutia?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nakladané ančovičky alebo sardely sa dajú bežne zohnať napr. v Lidli. Sú v takom mini sklenom poháriku - vid tu: http://www.kupujete.cz/akcni-zbozi-ryby-lidl
    Chutia veľmi slano, preto ich treba používať opatrne. Neviem, či sa dajú úplne nahradiť, možno tak nejakou inou rybkou v konzerve. Ale určite ich nájdeš, veď rybie resp. sardelové očká je to isté, len s tým, že tam máš ešte bonus - cappari. Len sa treba trochu pohrabať v oddelení rybích konzerv.
    Obr. sardelove očká: http://www.mrk.cz/Data/Pics/2012/353/802650_2153b.jpg

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyborny recept. zaradila som ku "krabičkovým" do praáce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez si pripravujes obedy do prace? :-) Ano, v dnesnych casoch sa bohuzial este stale od obedoveho menu neda vela ocakavat... Dakujem za komentarik.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...