piatok 17. januára 2014

Kalendár Dora´s art 2014

Ahojte moji milí,
tak ako sa vám darí v novom roku? 
Ja sa akosi neviem naštartovať a variť a fotiť. Momentálne som na takej jednoduchšej strave, aby som sa po sviatkoch trochu prečistila a odľahčila, takže ovocné a zeleninové šalátiky, pôsty a voda...
Ale aby ste vy, moji čitatelia neostali úplne naprázdno, čosi som pre vás pripravila. Opäť sa bude odmeňovať. V hre je kalendár Dora´s art na rok 2014 s mojimi receptami, ktoré sa objavili na blogu. Viem, je už pokročilý január, ale bohužiaľ isté technické problémy spôsobili, že som ho dokončila až teraz :-)

Nech sa páči, malá ukážka:


Tentoraz by som od vás chcela, aby ste mi do komentára pod tento príspevok napísali čo by ste na mojom blogu uvítali v roku 2014 a tiež či a ako sa očisťujete po sviatkoch. Poprosím pridať vašu e-mailovú adresu.
Súťaž platí pre SR a ČR a žrebovanie zo všetkých odpovedí prebehne v piatok 24.1.2013 a výherca /-kyňa bude uvedená pod týmto príspevkom.

PS: Poprosím opäť výherkyňu poslednej giveaway s knižkou, Katie, aby sa mi ozvala na dorasart@gmail.com, nakoľko sa neviem dopátrať kontaktu. Ďakujem! 

32 komentárov:

  1. Na tomto blogu mi nič nechýba, vždy je tu čo čítať. Recepty sú zaujímavé a fotografie k nim veľmi pekne spracované.
    Po sviatkoch sa snažím diétnejšie stravovať a ráno začínam vodou s vytlačeným čerstvým citrónom, veľmi sa mi to osvedčilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentárik, voda s citrónom chutí aj mne, tiež zvyknem piť, keď ma čistá voda nebaví :-)
      Poprosím ešte o e-mail, keďže píšeš ako anonym :-)

      Odstrániť
  2. Ahojky Dorka,
    já jsem s tvým blogem moc spokojená, takže mi absolutně nic nechybí.
    Jinak...já bych se potřebovala také nějakým způsobem pročistit, ale nedostává se mi vůle...to je můj problém.
    Přeji ti hezký víkend, Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Martinka, ďakujem za komentárik.
    Ja som si tiež myslela, že nemám vôľu, ale sama som seba prekvapila. Ono sa to dá a keď aj občas zhreším, tak to neriešim a pokračujem v zdravej strave veriac, že raz dosiahnem stav, kedy ma už tieto veci nebudú lákať. A minulý týždeň som po prvýkrát vydržala deň bez jedla, tak som samu seba prekvapila. Tento týždeň bol už ten pôstny deň omnoho znesiteľnejší, takže je to len o zvyku organizmu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Práve som zistila že som vyhrala predchádzajúcu súťaž, veľmi pekne ďakujem a ospravedlňujem sa, že som sa neozvala skôr!!! Už som písala e-mail, tak dúfam že to bude v poriadku :) Na blogu mi nechýba absolútne nič, čo sa týka očisťovania po sviatkoch, zapájam hlavne ovocie a zeleninu a snažím sa vyhýbať sladkému (čo sa mi moc nedarí) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Katie, uz som ti odpovedala, tak som rada, ze sme sa nasli :-)

      Odstrániť
  5. Danka, ahoj. Kalendár je prekrásny, si ma inšpirovala :-) Tvoj blog je krásny tak ako je, zaujmú ma najmä bezmäsité recepty, je si z čoho vybrať a verím, že Ty sama pre nás pripravíš nejaké novinky :-) Neočisťujem sa iba po sviatkoch, ale v priebehu celého roka. Pijem ráno nalačno 0,5l vody s citrónom a počas dňa smoothie alebo šťavu napr. z cvikle, mrkvy a jabĺk (niekedy pridám aj petržlen, stonkový zeler a zázvor) :-) zuzana.zuzana.noskov583@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, dakujem velmi pekne :-) Tak uz som zvedava na ten tvoj kalendarik :-) O tebe viem, ze sa zdravo stravujes a v tomto si pre mna vzorom! Uz sa velmi tesim na kurz varenie s tebou a na to ako sa konecne spozname!!!

      Odstrániť
    2. Danka, tak to som aj ja veeeľmi tešííííííím :-) a ďakujem pekne :-)

      Odstrániť
  6. Mne sa tento blog páči presne taký ako je, krásne fotky, išpiratívne nápady, myslím, že mu nie je čo vytknúť. Určite by to chcelo častejšie prispievať :D Inak nemám žiadne pripomienky :)
    Neočisťujem sa po sviatkoch nijak, pretože sa mi celé to obdobie darilo ísť na mojej obvyklej stravovacej vlne, takže som so sebou mimoriadne spokojná :D
    jaroslava.kockova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, dakujem. Mas pravdu, s tym prispievanim to niekedy viazne, tam je vidno kedy mam tvorivu krizu alebo sa mi nechce :-)
      To ta obdivujem, ze si odolala sviatocnym pokuseniam a nepodlahla ako my, obycajni smrtelnici :-)))

      Odstrániť
  7. Nie, že by mi u teba niečo chýbalo, ale mohla by si dať práve niečo z receptov, ktoré používaš pri ľahšej diéte, lebo mňa to ešte len čaká. Kalendár je nádherný. Nech sa ti v roku 2014 darí!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka dakujem za komentarik a napad, urcite nad tym pouvazujem, len ta moja strava je tak velmi jednoducha a prosta, ze by ste ma s tym asi poslali niekam (na ranajky ovocny salat, na obed nejaka dusena / pecena zelenina, pripadne ryzove cestoviny alebo privarky..., vecera zeleninovy salat), ale pokusim sa viac zapojit fantaziu, aby to bolo aj publikovania hodne.
      Aj ja tebe prajem vsetko len to naj do noveho roka a vela stastia pri zrebovani :-)

      Odstrániť
  8. Milá Martinka, veľmi rada sa zapájam o krásnu výhru...Čo sa týka očisťovacej kúry, je aktuálna momentálne aj u mňa, Vianoce sa troška podpísali, nie všetko som dokázala zvládnúť tak ako som mienila a tak : nejem nič z múky, úplne vylučujem cukry, snažím sa veľa piť - najmä bylinkové čajíky a podľa možností zapájam ako to len často ide saunovanie...takže to je moja kúra.Čo by som privítala na Tvojom úžasnom blogu? sezónne receptíky, podľa možnosti s využitím regionálnych produktov - chýba mi ,že naša slovenská gastronómia podľa môjho názoru nedostatočne vyzdvihuje naše pôvodné produkty. Nech máš šťastný rok 2014.
    Eva
    jassanka@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evicka, dakujem za obsiahly prispevok. Len mala chybicka sa vludila, moje meno je Dana a pseudonym Dora :-)
      Co sa ocisty tyka, tiez som si dala podobne zavazky, zatial obcas zhresim, ale ide to a zistujem, ze zakazane veci mi aj coraz menej chutia, tak sa tesim, ze to ide aj inak :-)
      Tiez som si uz dala predsavzatie venovat sa viac slovenskej kuchyni a dufam, ze sa mi podari ho splnit, aby si aj ty bola spokojna :-)

      Odstrániť
  9. ahoj Dani, kalendar je velmi pritazlivy,tak nevaham a sutazim :) tvoj blog sledujem od pociatku a velmi rada sa nan vraciam. milujem tvoje kompozicie a fotky, ktore su az umelecke , cim davaju zadost titulke blogu :) tesim sa na nove napady a recepty, nemam zvlastne poziadavky. prajem uspesny novy rok 2014! A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, tesim sa, ze si sa aj ty zapojila. Najradsej mam, ked sa ucastnia moje blogove stalice, tam viem, ze ak vyhraju, je to opodstatnene a zasluzene :-) To je krasne, co si napisala o mojich fotkach, som velmi rada, ze to takto vidis. Ono niekedy sa cloveku uz ani nechce komponovat, niekedy uz ani nevie ako by to naaranzoval, aby to bolo ine, ale budem sa snazit minimalne zachovat aktualny trend.
      Prajem aj ja tebe Andrejka krasny rok 2014 a vela kreativnych chvil v kuchyni :-)

      Odstrániť
  10. Žiadnu špeciálnu požiadavku pre tento rok nemám, našťastie nemám žiadne obmedzenia čo sa týka jedla a rada vyskušam čokolvek :) takže hlavne len aby si aj naďalej pravidelne novými receptami obšťastňovala nás- závisláčky :) krásny nový rok prajem! ...a po sviatkoch je mojou jedinou očistou absencia akéhokoľvek sladkého a to minimálne na mesiac, tento rok bolo toho naozaj vyše hlavy..
    kristynaottavova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristínka, ďakujem za komentárik, som rada, že ma sleduješ a spokojná s receptami :-) A aj malá očista zaváži, určite to telo po sviatkoch ocení!

      Odstrániť
  11. Krásny deň, veľmi som sa tešila ... keď som tento blog pred rokom objavila. Keď si čítam blogi o jedle, milujem na nich, že každý je jedinečný ... Fotky ta tvojom blogu majú svoj podpis a úžasnú atmosferu, niekedy mám pocit, že tú voňu cez ne cítim. Veľmi rada sa nechám prekvapiť fantáziou a chuťami ... A k očiste ... snažím sa počúvať svoje telo ... je nejlepší sprievodca v tom čo potrebuje :)
    Krásny inšpiratívny rok 2014 ... Sevillana (sevillanamonika@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sevillana, krasne si to napisala! Ano mas pravdu s intuiciou, niektori sa ju musime naucit znovu pocut a pocuvat, ti stastnejsi ju maju vyvinutu silnejsie a robia dobre, ked sa nou riadia. Velmi ma tesi, ze sa ti moj blog paci a aj ked by som ja chcela niektore veci inak, vidim, ze viacero ludi ocenuje prave fakt, ze nie je taky ako mozno blogy, ktore sa zasa pacia mne a niekedy si hovorim, ze by som raz chcela, aby to u mna vyzeralo podobne :-) vsetko je o vkuse a kolko ludi, tolko nazorov a som rada, ze aj ten moj si nasiel svojich priaznivcov.

      Odstrániť
  12. Krásný kalendář, škoda, že na kalendáře nejsem. Ale gratuluji k tvorbě, je povedený :) Až koment přečteš klidně smaž ať se ti tu neplete a hodně štěstí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Jani, urcite ta nevymazem, ja si komentare vazim a tesim sa z kazdeho! Dakujem ti velmi pekne zan a taktiez za cennu pochvalu :-) Vsetko dobre!

      Odstrániť
  13. Nádherné :) si šikovná, to sa musí uznať :)

    pozývam ťa na môj blog a luxusnú giveaway: http://camomille-sign.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj, vcera som objavila tento uzasny blog a samozrejme som si presla vsetky tvoje prispevky v archive :-). Podla mna tvojmu blogu nic nechyba, takze nemam ziadne poziadavky do tohto noveho roku :-). A co sa tyka ocistovacej kury, momentalne sa neocistujem, kedze o mesiac cakame prirastok do rodiny a ja zjem vsetko, na co mam v danu chvilu chut :-). V novom roku ti prajem, aby sa ti darilo tak ako doteraz a ja budem urcite cakat na kazdy tvoj novy prispevok.
    Lucia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucka, no vidis, tak si ma objavila prave vcas, kedy pri troche stastia mozes mat dokonca dvojite potesenie :-). Cenim si, ze si si blog presla cely, ze ta natolko zaujal a dala si si tu namahu.
      Gratulujem k coskoremu prirastku a prajem v tejto suvislosti vsetko len to naj!

      Odstrániť
  15. Ahoj Dora! V prvom rade prajem veľa skvelých receptov a nápadov do nového roka. Viem, že varíš rada talianskú kuchyňu ale bola by som vďačná aj za recepty zo starej slovenskej kuchyne. Ale nie také, ako sú všade, ale niečo čo kedysi naše staré mamky varili a zavárali, nejaké naše overené a bohom zabudnuté receptíky vytiahnuté z nejakej zabudnutej truhlice. Veľmi rada mám pšeno a staré strukoviny /cícer, bôb.../, spracovanie všetkého ovocia , zeleniny zo záhradky. Ja viem každý teraz varí po novom, módne, ale budem rada, ak sa ti podarí aspoň niekedy uloviť nejaký takýto recept.
    A očistné kúry? Tie teraz ešte nie, ešte je zima. Teraz je čas na dobrú knihu a nejaké to štrikovanie, varenie ťaždých jedál a oddychovanie, ale s prvými teplejšími jarnými dňami to príde aj na mňa a začnem sa ľahšie stravovať, jesť viac zeleniny a viac sa hýbať. Začneme turistickú sezónu ľahším výstupom na neďaleké lúky a potom hor sa do práce na záhradke a zase do kolotoča: burina , polievanie , hnojenie,plenie, zaváranie....a tam už idú tie kilečká dolu po troške aj samé. Ty to máš ako? Už si začala s očistnou kúrou? Vidíš ? Aj také recepty by sa zišli. S pozdravom Mmirka jakubist3@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Mirka, ďakujem za tvoj krásny obsiahly príspevok! Veľmi ma potešilo, že si zadanie vzala vážne a dala si si záležať na tom, čo napíšeš!
      Čo sa pôvodných slovenských receptov týka, máš pravdu, je toho celkovo málo a často sa zabúda ako sa voľakedy varilo. Ja si to tiež uvedomujem a už som podobnú myšlienku, ako si mi ty predostrela, mala. Dúfam, že sa mi ju podarí aj zrealizovať.
      Očistnú kúru, ak sa to tak dá nazvať, som ja už začala zdravšou stravou. Snažím sa eliminovať mäso a živočíšne produkty, taktiež pšeničnú múku a celkovo používať menej zdraviu škodlivé suroviny. Okrem toho raz do týždňa držím pôst 1 deň len na vode a cítim sa lepšie. Dúfam, že mi to vydrží! :-)
      V novom roku prajem aj ja tebe všetko len to naj naj naj!

      Odstrániť
  16. awesome blog!
    you want to follow each other?
    http://indiesan.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Vážení a milí, žrebovanie práve prebehlo. Videozáznam si môžete pozrieť na FB funpage Dora´s art. Výherkyni gratulujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Dora´s art FB stránka: https://www.facebook.com/pages/Doras-art/191165594247724

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...