nedeľa 15. septembra 2013

Dobrý trh 14.9.2013


     Dnes to bude bez receptu, vážení. Trochu si od práce oddýchneme a zaspomíname na uplynulú sobotu, kedy sa v Bratislave na Panenskej konal Dobrý trh. Mnohí určite vedia o čo ide, veď iniciatíva existuje už vyše roka. Tí ktorí nie, tak vedzte, že ide o trh nefalšovaných a kvalitných dielok, od potravín, cez oblečenie, po knihy, za sprievodu rôznych podujatí a iniciatív pre deti i dospelých. Predajcami sú zväčša drobní producenti "čestných výrobkov" a limitovaných edícií.  

Hoci sme s priateľom do poslednej chvíle nevedeli, či sa zúčastníme, nakoľko počasie sa javilo všelijako, len nie pozitívne, nakoniec sme sa rozhodli správne: ísť! (to je logické, inak by neexistoval tento príspevok, že?).

Hneď po príchode sme napriek počasiu zaznamenali množstvo návštevníkov. Príjemné prekvapenie. Tu sa potvrdilo, že keď sú ľudia zapálení pre vec, nič ich neodradí. 

Prechádzkou za dažďa bubnujúceho na náš parazól sme sa oboznámili s rôznymi stánkami napr. s vegánskym občerstvením, ručne vyrábanou čokoládou od Choco Maze, Pravým čajom v Bratislave, cupcakes a inými sladkými dobrotami od Giraffe Bakery, slovenskou kávou Green Plantation a mnoho iných. 

Kávový cupcake a cupcake s lesným ovocím (mali sme aj čokomakrónku, ale nestihli sme odfotiť :-)

Sólo foto pre cupcakes

No a osobitne by som chcela spomenúť nášho foodbloggerského parťáka, Tomáša Babinca z Foodissimo, ktorý momentálne obetuje všetok svoj voľný čas produkcii svojich slávnych paštét! Pri jeho stánku sme vyfasovali hneď celý krajec paštékového chleba (asi sme vyzerali byť dosť hladní) a odniesli si pár konzerv do špajzičky. Dlho sa neohrejú. Som rada, že aj Tomáš sa po počiatočnom váhaní nad počasím predsalen rozhodol trhu zúčastniť. Škoda, že momentálne veľa voľného času pre svoj blog nemá, ale jednoznačne si treba za svojím cieľom. A že to má význam som sa mala možnosť presvedčiť sama naživo. Jeho stánok nebol sekundu bez zákazníkov a paštéty sa zo stánku vytrácali svetelnou rýchlosťou. Teším sa s ním a prajem veľa zdaru!

Tomáš Babinec a jeho paštéty

Na program nám bohužiaľ nevyšiel čas, ale knihy sme si nemohli nechať ujsť. Vo dvore ZUŠ M. Ruppeldta sme sa prehrabali plnými krabicami rôznych výtlačkov zachránených pred vyhodením o odniesli si pár zaujímavých kúskov...

...na trhu a počas neho bolo mnoho a mnoho iných zaujímavostí, ktoré by stálo za to spomenúť, ale najlepšie je zúčastniť sa. Účel tohto príspevku bol navnadiť vás a v krátkosti naznačiť atmosféru. Dúfam, že bol splnený :-)

PS: Na záver ešte dodám, že som foťák nebrala, fotiť sa mi nechcelo a vláčiť ho v takom počasí nič moc. Nakoniec mi to nedalo a pár som ich urobila mobilom. Dúfam, že nabudúce viac...Naozaj to stálo za to!

1 komentár:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...