piatok, 5. júla 2013

Risotto con piselli e rucola - Risotto s hráškom a rucolou


     Kto má ešte v záhrade hrášok, ten sa má...My sme ho tento týždeň nadobro zlikvidovali, ale ešte predtým sme si ho užili poslednýkrát v podobe tohto chutného risotta.



Pre 4 osoby si pripravte:
  • ryža 250 g
  • olivový olej extra vergine 
  • mladá cibuľka 1 ks
  • biele víno 1,5 dcl
  • horúci kurací vývar
  • čerstvý hrášok za 4 hrste (môžeme nahradiť mrazeným)
  • syr pecorino romano (ja som nahradila parmezánom) cca 200 g
  • rucola za 2 hrste
  • čierne korenie a soľ

-  V panvici na oleji dosklovita upražíme cibuľku nakrájanú nadrobno. Pridáme ryžu a pražíme ďalej kým ryža tiež nezosklovatie. Podlejeme vínom, ktoré necháme vypariť. 

- Následne postupne po naberačkách pridávame horúci vývar. Risotto už nechávame prikryté. 

- Asi 10 min. pred dovarením pridáme hrášok, stále podlievame vývarom, ryža nesmie vyschnúť. Keď je ryža akurát uvarená al dente, primiešame k nej parmezán a rucolu natrhanú na kúsky. Pri podávaní posypeme mletým čiernym korením, môžeme doplniť o hoblinky parmezánu a pokvapkať olivovým olejom.

3 komentáre:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...