štvrtok, 2. júna 2011

Chrumkavé kuracie kúsky s bylinkami

Mám rada bylinky a tiež chrumkavé kúsky na papanie. A minule som objavila spôsob ako tieto dve veci chutne skĺbiť.


  • kuracie prsia
  • hladká múka
  • sušené oregano, bazalka, petržlen, majorán, feferónka, rozmarín, korenie "tajemná Bombay" od Kotányi v pomere aký si samy zvolíme
  • soľ
  • olej – ja olivový
Bylinky rozdrvíme v mažiariku na prášok, zmiešame s hladkou múkou. Prsia nakrájame na kúsky, posolíme a obaľujeme v prášku s múkou a opečieme na tenkej vrstve oleja v teflónovej panvici. Je dôležité, aby bolo oleja málo, len aby pokryl dno, inak bude kura príliš mastné. Okrem toho po rozpálení panvice plameň udržiavame na nízkej úrovni, aby kura ani neprihorelo, no aby sa zároveň aj pekne pražilo, preto si plameň regulujeme podľa potreby. Keď kúsky nevyberieme hneď ako sú upečené, ale necháme ich ešte na panvici na nízkom plameni pražiť, budú pekne chrumkavé.

Mne takto upravené najviac chutia so šalátom alebo priamo v ňom, lebo ich nevýhoda je, že sú trošku suché na to, aby sa servírovali s ryžou alebo zemiakmi. Ale ja si aj tak neviem predstaviť mäso bez šalátu, práve naopak, najviac mi chutí IBA so šalátom.

3 komentáre:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...