- cibuľka
- cesnak
- rucola
- cherry paradajky
- strúhaný parmezán
- olivový olej
- soľ
- cestoviny (ja v tomto prípade preferujem penne rigate poprípade fusilli)
- cesnak
- rucola
- cherry paradajky
- strúhaný parmezán
- olivový olej
- soľ
- cestoviny (ja v tomto prípade preferujem penne rigate poprípade fusilli)
Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a rucolu. Rucolu a paradajky je možné trošku opražiť na panvici, ale vtedy rucola stráca svoju výnimočnú a charakteristickú chuť. Taktiež sú cestoviny chutné ak ich tieto dve suroviny pridáme nakoniec nasurovo. Ja osobne uprednostňujem kombináciu opražené paradajky / surová rucola.
Cestoviny uvaríme al dente a pridáme na panvicu k ostatným surovinám, chvíľku necháme na plameni, aby sa odparila zvyšná voda. Posypeme parmezánom a podávame. Cestoviny by sa nemali na konci zohrievať dlho, ak to preženieme a príliš nám zoschnú a stratia šťavu, polejeme ich trochou olivového oleja.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára