utorok, 12. apríla 2016

Cviklový hummus a recept na tahini


     No áno, opäť repa. Veď je zdravá :-) tak skúste!






Na 2 nádobky ako na obrázku potrebujeme:

  • repa varená 200g
  • cícer varený (alebo z konzervy) 120g
  • tahini 3 ČL (viď recept na konci príspevku)
  • citrón ½ ks
  • himalájska soľ podľa chuti a potreby
  • cesnak 1 strúčik
  • cibuľa ½ ks
  • prípadne váš obľúbený extra panenský olej



Všetko spolu rozmixujeme dohladka a podávame s pečivom alebo krekrami. V prípade, že je zmes hrudkovitá alebo príliš hustá, pridáme olej alebo trochu filtrovanej vody. Dochutíme soľou.





Na cca 300ml tahini budeme potrebovať:

  • sezamové semiačka 200g
  • konopný olej Carun 60ml
  • himalájska soľ podľa chuti



1. Sezam opečieme nasucho do jemne hnedej farby buď v rúre alebo na panvici. Pozor, aby nám nezhoreli.

2. Opečené semiačka rozmixujeme najprv nasucho a potom pridávame po častiach olej a soľ. Ochutnávame a ak treba, pridáme ešte soľ.

Tahini sa dá použiť ako nátierka alebo do dresingov, nátierok, omáčok, zálievok do šalátov alebo do orientálneho dezertu chalva...alebo len tak lyžičkou vyjedať. Obsahuje veľa vápnika a iných prospešných látok, takže bez výčitiek.


♡♡♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...