nedeľa, 31. januára 2016

Pstruh na grappe


     Tento pstruh je veľmi jednoduchá záležitosť. Postup je klasika, ale omáčka netradičná a tým je tento recept origoš. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky varené, pečené alebo šalátik, čo som zvolila aj ja. Dobrú chuť. 


 
 
 
Pre 3 osoby si pripravíme:
 
  • filety zo pstruha dúhového Ryba Žilina 400g (ja som mala celé rybky a tie som vykostila)
  • soľ, korenie
  • maslo 100g
  • špaldová múka celozrnná hladká podľa potreby (cca 5PL)
  • grappa (alebo pálenka) 0,5 dcl
  • cesnak 4 strúčiky
  • majoránka 1 ČL
  • rozmarín 1 ČL
  • vývar alebo horúca voda 1 naberačka
  • citrón ½ ks
 
 
 
 
- Rybu osolíme, okoreníme a pomúčime.
 
- Na panvici, na rozpustenom masle pražíme rybu najprv od kože a potom z druhej strany. Každý filet pražíme cca 15 min, potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
 
- Do panvice s výpekom vlejeme grappu, pridáme pretlačený cesnak, majoránku, rozmarín. Necháme grappu chvíľku odpariť a vlejeme vývar. Dusíme cca 5 min. a nakoniec precedíme. Vrátime na plameň a zahustíme trochou špaldovej múky.
 
- Filety naservírujeme, prelejeme omáčkou a dozdobíme plátkami citróna.
 
 
 
 
♡♡♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...