utorok 13. januára 2015

Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom



     Áno, dobre čítate moji milí. Sama by som si voľakedy nebola pomyslela, že niekedy budem jesť toto! Ale viete čo? Je to celkom dobré a chuťovo mi táto omáčka pripomína francúzsku cibulačku. Navyše ideálne a rafinované riešenie, keď doma "nič" nemáte :-)


Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom



Pripravme si (pre 4-6 osôb):
  • špaldové celozrnné penne (ja Biomila) 500g
  • cibuľa nakrájaná na tenké polmesiačiky 5ks
  • maslo 30g
  • olivový olej extra vergine 4 PL 
  • suché biele víno 2 dcl 
  • nadrobno nasekaná petržlenová vňať 2 PL 
  • strúhaný parmezán 50g
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie


Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom


 - Na teflóne si rozpálime olej s maslom a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Osolíme a okoreníme. Oheň znížime na minimum, prikryjeme a necháme variť cca 40 min. alebo pokiaľ sa cibuľa nerozpadá. Cibuľu treba sledovať, ak by nám šla prihárať, podlejeme ju troškou vody.
 
- Cibuľu odkryjeme a pridáme víno, zvýšime plameň a varíme, kým sa nevyparí. Vtedy odstavíme.

- Cestovinu uvaríme „al dente“ (na skus) v slanej vode a pridáme k cibuľovej omáčke. Posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom. Servírujeme.
 

Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom




4 komentáre:

  1. mnam,tie vyzeraju fantasticky a normalne ked si predstavim tu chut, musim ich skusit! mnam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som si tiež nepomyslela, že taká blbosť môže tak chutiť tak sofistikovane :-)))

      Odstrániť
  2. Navarené aj zjedené, veľká spokojnosť! :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...